Martins, Matheus P.; Cortés, Edgar J.; Eim, Valeria; Mulet Pons, Antonio; Carcel, Juan A.(Taylor & Francis, 2019-04-04)
[EN] Increasing the value of the waste generated by food processing is a must from an environmental and economic point of view. This paper addresses the influence of drying temperature and ultrasound application on the ...
[EN] Interest in the cultivation of lettuce landraces is increasing because native varieties, as high-quality products, are particularly attractive to consumers. Lettuce is a popular leafy vegetable worldwide, and interest ...
Chicaiza Ruiz, Grace Aracely(Universitat Politècnica de València, 2020-12-28)
[ES] Se ha realizado la caracterización nutricional de dos ecotipos de frutos de Sorbus domestica, conocidos como jerbas o serbas, diferenciados morfológicamente por la similitud a formas de manzanas y peras pequeñas. Para ...
Barba, Francisco J.; Alcántara, Cristina; Abdelkebir, Radhia; Bäuerl, Christine; Pérez-Martínez, Gaspar; Lorenzo, José M.; Collado, María Carmen; Garcia-Perez, J.V.(MDPI AG, 2020-04)
[EN] The paper presents experimental results concerning the ultrasonically-assisted extraction of bioactive compounds from Erodium glaucophyllum roots. A comparison with conventional methodology is presented, and thereby ...
Clemente García, Laura(Universitat Politècnica de València, 2020-12-28)
[ES] En la actualidad, es cada vez mayor la demanda de productos beneficiosos para la salud, además de apetecibles, deben presentar buenas propiedades sensoriales y tecnológicas. Es por ello, que surge la necesidad, por ...
Andrés Conde, María(Universitat Politècnica de València, 2016-09-05)
[ES] En el presente trabajo fin de máster se ha estudiado el efecto de la
incorporación de diferentes taninos (hidrolizado gálico, hidrolizado elágico y
condensado) en películas comestibles monocapa y bicapa a base ...
[EN] Recently, natural dyes are becoming more important because they are considered environmentally friendly. However, the reduction in pollution is not only the main aspect that makes them interesting. New properties such ...
Guijarro Real, Carla(Universitat Politècnica de València, 2016-05-19)
[EN] A large number of wild edible plants are included in the plant kingdom. In Mediterranean regions, this kind of vegetables has been traditionally collected, sometimes at time of shortage but mainly as a part of their ...
Méndez Reyes, Daniel Alexander(Universitat Politècnica de València, 2023-12-12)
[ES] El objetivo de esta tesis doctoral ha sido la valorización de los residuos agroindustriales de los frutos de la sandía (Citrullus lanatus) y del caqui (Diospyros kaki Thunb.) para obtener compuestos de alto valor ...
Gálvez López, Marina(Universitat Politècnica de València, 2023-10-10)
[ES] La valorización de subproductos agroindustriales para su aprovechamiento en alimentación animal supone una alternativa útil que crea la oportunidad de optimizar la sostenibilidad de la cadena agroalimentaria, a la vez ...
[EN] The tomato (Lycopersicon esculentum), widely consumed fresh fruit but also in processed form, is recognized for its nutritional qualities, rich in micro components, such as carotenoids (lycopene in particular), phenolic ...