Delgado García, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2022-11-21)
[ES] La llegada del CoViD-19 ha supuesto grandes cambios en muchos campos, entre ellos, la arquitectura. A través de un recorrido histórico por las pandemias del cólera y la tuberculosis, estudiaremos cómo la arquitectura ...
[EN] The implementation of sustainable development and the associated values in consumer behavior is becoming more and more emphasized as well as increased attention to our health. In both of the two value dimensions, ...
Zamora Alvarez, Tomas Augusto; Alcantara Alcover, Enrique; Artacho Ramírez, Miguel Ángel; Valero Martínez, Marta(Elsevier, 2011-09)
The existence of a range of optimal coefficient of friction that encompasses safety and comfort has not been addressed before. This paper assesses the existence of such a range and its relationship with the variability of ...
Pascual Amorós, María de los Desamparados; Soler Sanchis, Maria Dolores; Cervera Fras, Mª Concepción; Pla Torres, Marcial; Pascual Amorós, Juan José; Blas Ferrer, Enrique(Elsevier, 2014-11)
The effect of three different dietary programmes on health, growth performance and carcass and meat quality in young rabbits weaned at 28 d was studied using a diet (F) rich in highly-digestible fibre, from 17 to 63 d of ...
Rufino Pallás, Nicolas(Universitat Politècnica de València, 2021-07-30)
[ES] En los últimos años el interés por las bebidas de origen vegetal ha aumentado
y, en consecuencia, también lo ha hecho su demanda a nivel mundial. Comprenden
entre el 60% y el 70% del mercado de alimentos funcionales, ...
Raigón Jiménez, Mª Dolores; Figueroa, Manuel; García Martínez, María Dolores; Rodríguez Burruezo, Adrián; Fita, Ana; Prohens Tomás, Jaime(Universidad de Estudios Agrícolas y Medicina Veterinaria Cluj-Napoca, 2011)
The public opinion has a growing concern for food health issues and is interested in
the consumption of food of improved quality, which is defined by several aspects, like the internal
composition, appearance of the ...
Gironés Sangüesa, Beatriz(Universitat Politècnica de València, 2024-01-08)
[ES] Este estudio aborda el desafío de optimizar la ubicación de las ambulancias del Servicio de Atención Médica de Urgencia (SAMU) en la zona metropolitana de Valencia mediante el uso de algoritmos heurísticos y ...
[EN] Falls is one of most concerning accidents in aged population due to its high frequency and serious repercussion; thus, quick assistance is critical to avoid serious health consequences. There are several Ambient ...
Huneau-Salaün, A.; Bougeard, S.; Balaine, L.; Eono, F.; Le Bouquin, S.; Chauvin, C.(Editorial Universitat Politècnica de València, 2015-03-26)
[EN] In 2009 productivity data from 95 kindling to finishing rabbit farms in France were analysed to identify rearing factors and health conditions that influenced their productivity. Farm productivity, expressed on a ...
Barreto Penadillo, Amalia Rosa(Universitat Politècnica de València, 2021-10-27)
[ES] Actualmente los gobiernos han tenido que realizar diversas estrategias para evitar la propagación del virus de COVID-19, las cuales más de 72 millones de niños sufrirán pobreza de aprendizaje por cierre de los colegios ...
Belda I Solera, Jordi(Universitat Politècnica de València, 2024-03-28)
[ES] Las dietas basadas en plantas han adquirido gran relevancia en los últimos años y es una opción que cada vez se tiene más en cuenta tanto a nivel personal como comercial donde cada vez existen más opciones.
Los ...
Lledó Viciano, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2017-09-12)
[ES] Este Trabajo Fin de Master pretende ofrecer una solución informática para el sector
de la sanidad. Se trata de una aplicación para dispositivos móviles destinada a ser usada
dentro de los hospitales, y por ello la ...
de Marco, Paolo(Universitat Politècnica de València, 2023-11-29)
[EN] From ancient myths to religious metaphors, the history of civilisation tells of numerous gardens admirable for their physical characteristics and underlying symbolic values. These gardens are not mere recreational ...
González Tortosa, Mónica(Universitat Politècnica de València, 2017-09-11)
[ES] El objeto último de este trabajo consiste en profundizar en el concepto
de medio ambiente, tanto desde una perspectiva histórica que nos refleje su
evolución y sus inicios en el derecho ambiental como, desde un ...
López García, Francisco José(Universitat Politècnica de València, 2014-09-23)
[ES] Actualmente, todas las prestaciones sanitarias
y farmacéuticas
facilitadas en España a personal desplazado de la Unión Europea
y de países con los que España tenga convenios bilaterales
son facturables.
Esta ...
Esteban, Manuel; Sáez, Juan(Universitat Politècnica de València, 2011-03-04)
[ES] Existe una cierta inquietud en algunos profesores universitarios de que la formación
promovida a través del Espacio Europeo de Educación Superior se diseñe y se materialice
orientándose hacia las empresas. Esta ...
[EN] According to the WHO, 360 million people have some type of hearing disability, which affects
their health care, due to communication difficulties with those who provide said services.
Thus, at the University Center ...
Aleixandre Benavent, José Luís; Aleixandre Tudo, José; Bolaños Pizarro, Máxima; Aleixandre Benavent, Rafael(American Chemical Society, 2013-12-11)
[EN] There have been a substantial number of studies suggesting possible health benefits from polyphenols in wine,
especially red wine. These hypothetical effects, in addition to those of alcohol, are attributed by many ...
Torrens Hey, David(Universitat Politècnica de València, 2020-08-13)
[EN] The objective of this TFG is to carry out a marketing plan for the company Catalana Occidente Seguros, focusing on the Health branch, which is a sector where sales can be significantly enhanced. First, because it is ...
Benedito Fort, José Javier; Cambero, M. I.; Ortuño Cases, Carmen; Cabeza, M. C.; Ordoñez, J. A.; De la Hoz, L.(Elsevier, 2011-03)
[EN] The E-beam irradiation of vacuum-packaged RTE cooked ham was carried out to establish the dose required to achieve the food safety objective (FSO) and to minimize changes in selected sensory attributes. Cooked ham was ...