Fartdinov, Dinar; Comaposada, Josep; Muñoz, Israel; De Wit, Nieco; Gou, Pere; Guàrdia, Maria(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] The MW heating at early or at final stage of drying process to obtain a crispy apple snack was studied. The effect of MW power and time of application was also evaluated on colour, texture, physico-chemical and sensory ...
[EN] One of the most studied techniques for the non-destructive determination of the internal quality of fruits has been visible and nearinfrared
(VIS-NIR) reflectance spectroscopy. This work evaluates a new non-destructive ...
Brines, C.; Mulet Pons, Antonio; García Pérez, José Vicente; Riera, E.; Cárcel Carrión, Juan Andrés(Elsevier, 2015)
[EN] The atmospheric freeze drying (AFD) constitutes an interesting alternative to vacuum freeze drying providing products with
similar quality at lowest cost. However, the long process time needed represent an important ...
Bruixola Ros, Robert Josep(Universitat Politècnica de València, 2017-09-13)
[ES] A partir de esta propuesta de trabajo, se pretende realizar un análisis comparativo acerca de dos de las empresas que lideran el sector tecnológico a nivel mundial. El objetivo principal de este trabajo es contrastar ...
Roig Giménez, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2020-05-04)
[ES] El presente trabajo realiza una exploración acerca de un tema muy presente en la sociedad actual, y del cual apenas se han llevado a cabo trabajos de investigación en nuestro país, como es el de la arquitectura, o ...
Pérez Sánchez, Alejandra Maria(Universitat Politècnica de València, 2021-07-19)
[ES] La firma tecnológica Apple, lleva en los últimos años abriendo tiendas propias para la difusión y venta de sus fabricados repartidas entre las más importantes ciudades del mundo. Los proyectos se encargan a conocidos ...
Carrascosa Morelló, Arantxa(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] Las frutas y las verduras son alimentos que juegan un papel fundamental en una dieta saludable. En primer lugar por su gran aporte de vitaminas y minerales; y, en segundo lugar porque contienen gran cantidad de agua, ...
[EN] Predicting moisture loss is important when developing a model for vacuum frying, because one of its objectives is to remove food moisture. A diffusion model was considered to describe moisture transfer during vacuum ...
Pauta Luna, Diego Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2018-03-12)
[ES] Se han desarrollado 5 formulaciones de recubrimientos comestibles a base de
mezclas de almidón de yuca y goma de gelano en proporción 80:20 con y sin 25
% (respecto al polímero) de aceite esencial de tomillo (Thymus ...
[EN] In this study, effects of ohmic pretreatment on the drying rates and color kinetics of apple were investigated. Apple slices were treated at different electric field strengths (20-30 and 40 V/cm) at 60°C for 1 min. ...
Fernandes, Fabiano A.N.; Rodrigues, Sueli; Cárcel Carrión, Juan Andrés; García Pérez, José Vicente(Springer Verlag (Germany), 2015-07)
This work has examined the influence of
ultrasonic-assisted air-drying on the dehydration of apple
(Malus domestica L. var Royal Gala) and its influence
in the availability of vitamins A, B1, B2, B3, B5,
B6, and E of ...