Antón Vera, Ana(Universitat Politècnica de València, 2013-04-11)
[ES] La seguridad alimentaria es una de las preocupaciones más importantes
en la actualidad. A lo largo de toda la cadena alimentaria, los distintos
agentes que intervienen, pueden poner en peligro la inocuidad de ...
Quintanilla-Vázquez, Paloma Galicia; Doménech Antich, Eva Mª; Escriche Roberto, Mª Isabel; Beltrán Martínez, Mª Carmen; Molina Pons, Mª Pilar(International Association for Food Protection, 2019-09-01)
[EN] Traces of antimicrobials in milk are of great concern for public health. The European Union has established maximum residue limits in milk; these, however, by themselves do not guarantee the absence of drug residues ...
Doménech Antich, Eva Mª; Amorós, J. A.; Escriche Roberto, Mª Isabel(International Association for Food Protection, 2011-09)
[EN] To gain more insight into the context of food safety management by public administrations, food safety objectives must be
studied. The Valencian administration quantified the prevalence of Listeria monocytogenes in ...
Doménech Antich, Eva Mª; Martorell Alsina, Sebastián Salvador(Elsevier, 2021-06)
[EN] The aim of this work is to present the rationale, formulation, and application of the probability of exceedance (POE) as a metric capable of characterizing public health risks due to exposure to non-threshold chemical ...
[EN] Human Biomonitoring (HBM) studies are highly useful for evaluating population exposure to environmental contaminants and are being carried out in increasing numbers all over the world. The use of HBM in the field of ...
De Cesare, Alessandra; Doménech Antich, Eva Mª; Comin, Damiano; Meluzzi, Adele; Manfreda, Gerardo(Blackwell Publishing, 2017)
[EN] The objective of this research was to analyze the impact of different cooking procedures (i.e., gas hob and traditional static oven) and levels of cooking (i.e., rare, medium, and well-done) on inactivation of Listeria ...
Gómez Vallés, Héctor(Universitat Politècnica de València, 2017-10-02)
[ES] GLOBALGAP (originalmente EUREPGAP) es un organismo privado que
establece normas voluntarias a través de las cuales se puede certificar productos
agrícolas en todas partes del mundo. Su finalidad es establecer una ...
TRAVISANY ARANCIBIA, XIMENA(Universitat Politècnica de València, 2012-02-15)
El objetivo de este trabajo ha sido elaborar un manual de calidad según la norma UNE-EN ISO/IEC 17025 para, en un futuro cercano, gestionar la acreditación del Laboratorio de Análisis de Sensorial de la Miel IIAD-UPV. De ...
Doménech Antich, Eva Mª; Amorós, JA; Pérez Gonzalvo, M.; Escriche Roberto, Mª Isabel(Elsevier, 2011-08)
[EN] The aim of this paper was to identify the most important weaknesses in the implementation and effectiveness of the pre-requisites and HACCP found in food establishments. To cover these objectives, official control ...
[EN] Pollution by trace elements and its possible effect on organisms has become a worldwide concern due to the increasing presence of trace elements in the environment and especially in the food chain. Exposure to chemicals ...
Drago Domenech, David(Universitat Politècnica de València, 2017-09-22)
[ES] La olivicultura supone la principal fuente de ingresos de una gran parte de
los habitantes de El Maestrazgo (Castellón). Estos agricultores se asocian
en cooperativas, las cuales tienen el objetivo de poner en común ...
Doménech Antich, Eva María; Zamorano Benlloch, Juan-Jose; Juan Borrás, María del Sol; Escriche Roberto, Mª Isabel(Editorial Universitat Politècnica de València, 2020-04-10)
[ES] Los retos de la educación superior en el siglo XXI plantean la necesidad de abandonar el modelo de enseñanza pasiva (el maestro enseña y los alumnos aprenden de él), para procurar el aprendizaje activo (los alumnos ...
Ahullana Abril, Ana Isabel(Universitat Politècnica de València, 2022-10-20)
[ES] Las herramientas de calidad aplicadas a la industria agroalimentaria son clave para los técnicos que buscan reducir errores y garantizar la máxima calidad y seguridad de los productos. En esta línea, el presente trabajo ...
Blanquer Fernández, María(Universitat Politècnica de València, 2021-09-01)
[ES] España es el mayor productor de cítricos de la Unión Europea, siendo la
Comunidad Valenciana, la principal región citrícola a nivel nacional. La calidad, pero en
especial la seguridad, de nuestras naranjas y mandarinas, ...
Galindo Alcay, Cristina(Universitat Politècnica de València, 2016-10-18)
[ES] La limpieza y desinfección es uno de los prerrequisitos claves en las industrias alimentarias para mantener la seguridad e inocuidad de los alimentos producidos en las mismas. Sin embargo, no existe un procedimiento ...
Juan Borrás, María del Sol; Doménech Antich, Eva Mª; Escriche Roberto, Mª Isabel(Elsevier, 2016)
[EN] The presence of even tiny quantities of pesticide residues in honey, a traditional healthy product, is a matter of concern for producers, packers and consumers. This paper aims to quantify pesticides in retail brands ...
Sánchez Hernández, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2021-10-06)
[ES] La miel es una sustancia natural que aporta numerosos beneficios nutricionales, no obstante, los tratamientos veterinarios aplicados a las abejas o los realizados en agricultura pueden comprometer dichos beneficios ...
Rivas Abad, Julia de(Universitat Politècnica de València, 2021-07-16)
[ES] El presente trabajo se ha desarrollado en una empresa cuya actividad es el almacenamiento frigorífico de productos alimenticios. El objetivo que se planteó fue conseguir la certificación de la norma de seguridad ...
Juan Borrás, María del Sol; Doménech Antich, Eva Mª; Conchado Peiró, Andrea; Escriche Roberto, Mª Isabel(Hindawi Publishing Corporation, 2015)
[EN] The aim of this paper was to evaluate the influence of the type of honey, year of collection, and the beekeeper on the main physicochemical quality parameters (hydroxymethylfurfural "HMF," moisture, and colour), ...
Doménech Antich, Eva Mª; Jiménez Belenguer, Ana Isabel; Amoros, José Antonio; Ferrús Pérez, Mª Antonia; Escriche Roberto, Mª Isabel(Elsevier, 2015-01)
[EN] Antimicrobial resistance is a major global public health concern and a food safety issue considered in the
framework of Horizon 2020. Bearing this in mind, the current study determined the prevalence of Listeria
...