[EN] This paper explores the co-design and development of customizable 3D printed gummies as delivery systems for micronutrients. A virtual instrument, VI, enabling the consumers to select the main morphological properties ...
Matas Gil, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] El diseño de los alimentos funcionales mediante impresión 3D se propone como una de las tecnologías más adecuadas para acercar la personalización de alimentos a la población. Es por ello la importancia del estudio de ...
[EN] The design of functional foods through 3D printing is proposed here as one of the most appropriate technologies to provide closer food personalization for the population. However, it is essential to study the properties ...
Doménech Valiente, Tania(Universitat Politècnica de València, 2023-10-19)
[ES] La impresión 3D para la producción de alimentos funcionales es una de las tecnologías que se plantea como una solución a corto plazo. En concreto, los alimentos proteicos son esenciales para una buena alimentación. ...
[EN] Three-dimensional (3D) food printing is a technique that satisfies the criteria for manufacturing personalized food and for specific consumer groups, both in terms of sensorial and nutritional
properties. Rose hips ...
Blasco Bell, Paula Eugenia(Universitat Politècnica de València, 2020-12-29)
[ES] La tecnología de impresión 3D en el sector alimentaria permite convertir tintas imprimibles en la creación de diseños con una geometría compleja de diferentes tamaños, permitiendo obtener alimentos nutricionalmente ...
Matas-Gil, Adrián; Molina-Montero, María del Carmen; Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(MDPI AG, 2022-09-30)
[EN] A 3D food-printing technique has great potential for food customization. It offers a great
variety of shapes, dimensions, etc. To obtain new suitable printing formulations, it is important
to carry out printability ...