Meran Sabala, José Luis(Universitat Politècnica de València, 2018-12-12)
El objetivo del presente estudio fue evaluar el efecto de enmascaramiento del sabor amargo,
producido por la inclusión de aceites esenciales y antibióticos en el pienso de lechones en la
fase de starter, sobre los ...
Santamaría Arnal, María(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] El almidón es el constituyente mayoritario en una gran mayoría de alimentos, incluyendo productos de panadería. Una práctica común en tecnología de alimentos es la utilización de la congelación/descongelación para ...
De Sousa Ramos Félix Silva, Miguel(Universitat Politècnica de València, 2011-12-02)
En el trabajo con el título "Analytical study of accelerated light ageing and cleaning effects on acrylic and PVAc dispersion paints used in Modern and Contemporary Art" se han empleado diferentes técncias analíticas con ...
García Lorente, Antonio(Universitat Politècnica de València, 2020-12-28)
[ES] Los antimicrobianos naturales son una de las principales alternativas al uso de antimicrobianos sintéticos, los cuales han sido recientemente relacionados como causantes de intoxicaciones alimentarias y del desarrollo ...
[EN] Multilayer biopapers composed of two electrospun layers of poly(3-hydroxybutyrate-co-3-hydroxyvalerate)
(PHBV) were impregnated, at the inner side of one of the layers, with cellulose nanocrystals (CNCs) and ...
Fenollar Gimeno, Octavio Ángel; García Sanoguera, David; Sánchez Nacher, Lourdes; López Martínez, Juan; Balart Gimeno, Rafael Antonio(Wiley-Blackwell, 2012-05-05)
In this work, we have evaluated the curing process of a natural-based plasticizer, epoxidized linseed oil, as a possible alternative to phthalate substitution for polyvinyl chloride. Several curing times ranging from 6 to ...
Parres, F.; Crespo Amorós, José Enrique(Wiley-Blackwell, 2011-07-05)
This work was divided into three parts. First, high-impact polystyrene (HIPS) was submitted to a series of extrusion cycles with the objective of evaluating the consequent variations in its thermal and mechanical properties. ...
Cabrera Cremades, María(Universitat Politècnica de València, 2023-09-06)
[ES] En los últimos años, los diagnósticos de diabetes en sujetos cada vez más jóvenes ha ido en aumento. Esta realidad ha provocado que el mercado se llene de productos destinados a saciar las ganas de dulce sin que esto ...
[EN] The fishmeal replacement by vegetable meals or other alternative sources, without affecting fish performance and productivity, is one of the principal challenges in aquaculture. The use of hydrolyzed porcine mucosa ...
Sansano Tomás, Mariola; Juan Borrás, María del Sol; Escriche Roberto, Mª Isabel; Andrés Grau, Ana María; Heredia Gutiérrez, Ana Belén(Wiley, 2015-05)
[EN] This paper investigated the effect of air-frying technology, in combination with a pretreatment based of soaking the samples in different chemical agent solutions (citric acid, glycine, calcium lactate, sodium chloride, ...
Haj Ayed, M.; Ben Saïd, B.(World Rabbit Science. ICTA. UPV, 2008-10)
[EN] A total of 192 CalifornianxNew Zealand rabbits weaned at 33 d old were used in this experiment. Animals were allocated at weaning to three homogenous treatment groups based on litter size and live weight. Rabbits in ...
Alamar Tarazona, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2021-01-27)
[ES] El TFG, asistido por la profesora Lidija Slemenik Per e, actual encargada del departamento de Ciencia de Materiales de la facultad de Mechanical Engineering de la Universidad de Eslovenia, trata sobre el estudio de ...
Altamirano Fortoul, Rossana del Carmen; Hernández Muñoz, Pedro Antonio; Hernando Hernando, Mª Isabel; Molina Rosell, Maria Cristina(Elsevier, 2015-10)
The aim of this study was to understand the action of different additives on the crust properties using a
layer crust as a model. Moisture content, water vapor barrier properties, water sorption isotherms and
mechanical ...
Navarro Forner, Paula(Universitat Politècnica de València, 2021-07-16)
[ES] El presente Trabajo de final de Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos tiene como objetivo la realización de un plan de negocio para analizar la viabilidad de la creación de una empresa dedicada al cultivo ...
Pérez-Esteve, Édgar; Bernardos Bau, Andrea; Martínez-Máñez, Ramón; Barat Baviera, José Manuel(Bentham Science Publishers, 2011-09)
[EN] Nanotechnology is a multidisciplinary field of current interest. The huge possibilities in most industries are making nanoscience grow at a rapid pace, but what is the real impact of nanotechnology in a traditional ...
Chardí Peñaranda, Almudena(Universitat Politècnica de València, 2021-09-09)
[ES] El tracto gastrointestinal de los humanos está formado por la compleja comunidad de microorganismos simbióticos. Cada persona tiene una composición única, no sólo de especies, sino incluso de cepas, y esta relación ...
Ramón-Moragues, A.; Vaggi, Chiara Maria; Franch-Dasí, Jorge; Martinez-Paredes, Eugenio; Peixoto-Gonçalves, Catarina; Ródenas Martínez, Luis; López Luján, Maria del Carmen; Marín-García, Pablo Jesús; Blas, Enrique; Pascual Amorós, Juan José; Cambra López, María(MDPI AG, 2024-08)
[EN] Organic acids (OAs) are employed in animal feed to regulate gastrointestinal disorders and diarrhoea thanks to their ability to modulate the gastrointestinal environment and their antimicrobial capacity. However, there ...
This work studies the recovery of two grades of acrylonitrile butadiene styrene (ABS) contaminated with low-density polyethylene (LDPE), by adding styrene ethylene/butadiene styrene (SEBS). To simulate contaminated ABS, ...
Rapeyko, Anastasia; Díaz Infante, J. C.; Llabrés i Xamena, Francesc Xavier(Royal Society of Chemistry, 2023-06-06)
[EN] Zr-containing UiO-66 and UiO-66-NH2 are good heterogeneous catalysts for the acetalization of phenylacetaldehyde with glycerol, producing the corresponding hyacinth fragrance in high yields after short (2 h) reaction ...