Trillo Soler, Alicia(Universitat Politècnica de València, 2017-10-04)
[ES] The adulteration of beeswax is increasingly worrying the beekeeping sector. It is a natural product of the hive in which the incorporation of any substance is considered a fraudulent practice. The industrial sheets ...
Renuncio Gabarda, Laura(Universitat Politècnica de València, 2017-09-15)
[ES] El cacao ha incrementado su precio en el mercado en los últimos años. Por este
motivo, se sospecha que determinados comerciantes de cacao podrían estar adulterando el
cacao en polvo con otros ingredientes más baratos. ...
González García, Ángela Isabel(Universitat Politècnica de València, 2015-09-04)
[EN] Honey is one of the foods most likely to be adulterated. In this final degree work, it was
evaluated the ability of an electronic tongue system, based on electrochemical techniques
(potentiometry, cyclic voltammetry ...
Verdú-Amat, Samuel; Fuentes López, Cristina; Fuentes López, Ana; Pérez, Alberto J.; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Elsevier, 2024-06)
[EN] Chemical changes in cod-liver oil produced by oxidation and adulterations with other oils were modelled using RGB-laser scattering imaging. Two types of composition-altered cod-liver oil were: oxidised oil at three ...
Verdú Amat, Samuel; Vásquez, Francisco; Grau Meló, Raúl; Ivorra Martínez, Eugenio; Sánchez Salmerón, Antonio José; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2016)
[EN] The objective of this study was to test the capability of a SW-NIR hyperspectral image technique to detect adulterations in wheat flour and bread with cheap grains, such us sorghum, oats and corn, and to compare the ...
Sobrino Gregorio, Lara(Universitat Politècnica de València, 2016-09-13)
[ES] La miel es uno de los alimentos con mayor riesgo de sufrir fraude
alimentario, por ello, garantizar su autenticidad es una prioridad para
productores y autoridades reguladoras. Estudios previos han mostrado que
la ...
ALVAREZ GONZÁLEZ, Mª JOSÉ(Universitat Politècnica de València, 2015-10-29)
[ES] Garantizar la autenticidad de la miel se está convirtiendo en una prioridad
para productores y autoridades reguladoras. Con esta finalidad, la Comisión
Europea está fomentando el estudio de métodos analíticos que ...
Martínez Galiano, Alicia(Universitat Politècnica de València, 2014-03-03)
[ES] En un primer estudio se determinó la variabilidad de los parámetros de calidad de la leche cruda de cabra analizados habitualmente en un laboratorio interprofesional lechero. Para ello se dispuso de los resultados ...
Lozano-Torres, Beatriz; Martínez-Bisbal, M.Carmen; Soto Camino, Juan; Juan-Borras, María del Sol; Martínez-Máñez, Ramón; Escriche Roberto, Mª Isabel(Elsevier, 2022-07-30)
[EN] Proton-nuclear-magnetic-resonance-spectroscopy (H-1 NMR) is the widely accepted reference method for monitoring honey adulteration; however, the need to find cheaper, faster, and more environmentally friendly methodologies ...
[EN] Essential oils are valuable in various industries, but their easy adulteration can cause adverse health effects. Electronic nasal sensors offer a solution for adulteration detection. This article proposes a new system ...
Quelal-Vásconez, Maribel Alexandra; Pérez-Esteve, Édgar; Arnau-Bonachera, Alberto; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau(Elsevier, 2018-10)
[EN] Cocoa powder is a highly valuable global product that can be adulterated with low-cost raw materials like carob flour as small amounts of this flour would not change the color, aroma and taste characteristics of the ...
Coomonte Alonso, Noelia(Universitat Politècnica de València, 2020-09-14)
[ES] El elevado coste de la cera de abeja está fomentando su adulteración, siendo las parafinas sintéticas las sustancias más utilizadas para ello por sus propiedades fisicoquímicas y bajo precio. Esto preocupa cada vez ...
[EN] Ensuring the authenticity of honey is a priority for producers and regulatory authorities. The aim of this
work was to evaluate the thermal properties (using a Differential Scanning Calorimeter DSC ) of ten
types ...
Sánchez Blanco, Octavio(Universitat Politècnica de València, 2015-10-26)
[ES] En el presente estudio se ha evaluado el uso de técnicas
espectroscópicas en el rango visible e infrarrojo cercano para detectar la
adulteración de leche por aguado. Se caracterizaron muestras de leche de
diferentes ...