Cardona Serrate, Fernando(Universitat Politècnica de València, 2020-06-30)
En este artículo se abordan el fenómeno de las alteraciones de los alimentos que no están provocadas por organismos vivos. Tras introducir los conceptos teóricos, se estudian las implicaciones que tienen en química, nutrición ...
Flores López, Laura(Universitat Politècnica de València, 2016-11-18)
[EN] The purpose of this research focuses on the study of the effectiveness of a series of synthetic adhesives that are used to glue boards in the construction of a block of wood suitable for carving a wooden sculpture ...
Flores López, Laura; Simón Cortés, José Manuel; Grafiá Sales, José Vicente(Instituto Universitario de Restauración del Patrimonio de la UPV, 2017)
A lo largo de la historia, se han usado materiales de diferente composición para el encolado de la madera. Actualmente, la investigación de nuevos materiales sintéticos sustituye a los usados tradicionalmente de ...
Torres-González, Marta; Cabrera Revuelta, Elena; Calero-Castillo, Ana I.(Universitat Politècnica de València, 2023-01-18)
[EN] Previous studies and documentation about the state of conservation of architectural or decorative elements are crucial for heritage managers, technicians and researchers to succeed in the maintenance and preservation ...
Cardona Serrate, Fernando(Universitat Politècnica de València, 2020-06-30)
En este artículo docente se abordan las alteraciones que se pueden producir en los alimentos en el contenido de proteínas y aminoácidos, tanto durante la conservación como durante el procesado industrial. Tras exponer las ...
Millán-Millán, Pablo Manuel; Chacón-Carretón, Celia; Castela González, Cristian(Universitat Politècnica de València, 2023-01-18)
[EN] Precise documentation is essential to carry out the restoration and enhancement processes of protected heritage contexts. Data collection has been increasingly perfected, to the point of being able to perform virtual ...