Martín Herrero, Ana(Universitat Politècnica de València, 2022-09-06)
[ES] Actualmente existe un renovado interés en el uso de amaranto, así como otros pseudocereales, debido a su excelente composición nutricional, rico en carbohidratos, proteínas de buena calidad, vitaminas y minerales, ...
Altuna Martí, Blanca(Universitat Politècnica de València, 2020-09-02)
[ES] En los últimos años, los pseudocereales están adquiriendo un papel fundamental en las dietas occidentales debido tanto a su excelente perfil nutricional como a la sencillez de su cultivo, ya que su alta adaptabilidad ...
Huamanchumo, William(Universitat Politècnica de València, 2020-10-06)
[ES] Los pseudocereales andinos son semillas de plantas dicotiledóneas con un elevado valor nutricional que actualmente forman parte de la dieta de muchas personas a nivel mundial, siendo idóneas y seguras para las personas ...
[EN] : The consumption of food supplements in Latin America represents 7% of the world¿s
consumption, as reported by the Latin American Alliance of Responsible Nutrition (ALANUR) in
2021. Developing high-quality Andean-grain ...
Castro Giráldez, Marta; Fito Suñer, Pedro José; Prieto, J. M.; Andrés Grau, Ana María; Fito Maupoey, Pedro(Elsevier, 2012-05)
[EN] Amaranth (Amaranth spp) is considered a pseudocereal with valuable nutritional characteristics. Amaranth grain is commonly used in cereal industry as expanded product obtained from the puffing operation. In this work, ...
Fernández Sáez, Javier; Molina Puerto, Javier; Del Río García, Ana Isabel; Bonastre Cano, José Antonio; Cases Iborra, Francisco Javier(2012-10)
[EN] The present work deals with the use of a carbon fiber fabric for electrochemical purposes. To carry out such investigation, suitable working electrodes of C, Pt/C and Pt/PANI/C were manufactured. Two types of electrodes ...
Alarcon-Garcia, Miguel Angel; Perez-Alvarez, Jose Angel; López-Vargas, Jairo Humberto; Pagán Moreno, Mª Jesús(MDPI AG, 2021)
[EN] The use of flours derived from Andean products could be an alternative flour. Molecules with a potential beneficial effect on human health have been reported in maca (Lepidium meyenii) (dietary fibre, Mg, Ca, K, ...