[EN] The aim of this study was to evaluate the transfer of the most widely used antibiotics in dairy goats from milk to cheese as well as their effect on the cheese-making process and cheese characteristics during ripening. ...
Berruga Fernandez, Maria Isabel; Molina Casanova, Ana María; Althaus, Rafael Lisandro; Molina Pons, Mª Pilar(Elsevier, 2016)
[EN] The use of veterinary drugs to treat mastitis and other pathologies in dairy sheep and goats is a usualpractice in current production systems. The risk of antibiotic residues in milk on farms is high if goodfarming ...
Bertomeu Bartual, Arnau(Universitat Politècnica de València, 2017-09-07)
[ES] Los antibióticos son uno de los fármacos de mayor uso, se emplean tanto en humanos
como en animales; este elevado consumo está relacionado con el incremento de la aparición
de bacterias resistentes a éstos. Según ...
Calero Alcarria, María del Señor(Universitat Politècnica de València, 2022-05-02)
[ES] La sociedad actual demanda un mayor control en la seguridad y calidad de los alimentos que se consumen. Esta preocupación se ve reflejada en los diferentes planes estatales y europeos de investigación científica, los ...
[Otros] La présence de résidus d'antibiotiques dans les produits laitiers peut constituer un problème pour la santé publique et pour l'industrie laitière. Dans ce travail, nous avons évalué l'effet de la présence de néomycine ...
Ortega Forte, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2021-10-21)
[ES] El objetivo de este trabajo es evaluar y comparar el patrón de degradación, así como el patrón de biodegradabilidad y toxicidad durante diferentes tratamientos fotocatalíticos de oxitetraciclina (OTC), un antibiótico ...
Enguídanos García, Marta(Universitat Politècnica de València, 2023-10-03)
[ES] La resistencia a los antimicrobianos es un gran problema a nivel mundial; cada año, miles de personas mueren por enfermedades ocasionadas por bacterias multirresistentes en el mundo. Para 2050, se estima que el número ...
Larena González, Claudia(Universitat Politècnica de València, 2019-09-04)
[ES] El objetivo del presente Trabajo Fin de Grado (TFG) es la degradación fotoelectrocatalítica del antibiótico de uso animal sulfapiridina utilizando nanoestructuras de óxido de wolframio (WO3). Dichas nanoestructuras ...
Miguel Ramón, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2019-09-09)
[ES] El objetivo del presente Trabajo Fin de Grado (TFG) es la eliminación del antibiótico de uso animal trimetoprim mediante degradación fotoelectrocatalítica utilizando nanoestructuras de óxido de wolframio (WO3) como ...
The Charm maximum residue limit P-lactam and tetracycline test (Charm MRL BLTET; Charm Sciences Inc., Lawrence, MA) is an immunoreceptor assay utilizing Rapid. One-Step Assay lateral flow technology that detects P-lactam ...
Jemai, Safa(Universitat Politècnica de València, 2023-01-16)
[ES] En la última década, las crecientes necesidades de protección del medio ambiente han estimulado la investigación en el campo de la fotocatálisis. La contaminación del agua por productos químicos orgánicos, tintes ...
Calero-Alcarria, María Del Señor; FERNÁNDEZ DÍAZ, ROMÁN; García, María; Juan-Borras, María del Sol; Escriche Roberto, Mª Isabel; Arnau Vives, Antonio; Montoya, Ángel; Jiménez Jiménez, Yolanda(MDPI AG, 2022-06-20)
[EN] As in the case of the food industry in general, there is a global concern about safety and quality in complex food matrices, such as honey, which is driving the demand for fast, sensitive and affordable analytical ...
[EN] In this study, a piezoelectric immunosensor based on High Fundamental Frequency Quartz Crystal Microbalance (HFF-QCMD) technology was developed for detection of sulfathiazole in honey. The biorecognition was based on ...
Kuper Dormidontov, Miguel Ángel(Universitat Politècnica de València, 2024-09-02)
[ES] Los antibióticos son sustancias que inhiben a las bacterias, desde su descubrimiento en 1928 han
sido utilizados para el tratamiento contra enfermedades infecciosas salvando así millones de vidas.
Tanto fue su ...
[EN] Three batches of yoghurts were made from goat s milk with different enrofloxacin concentrations
(0, 50, 100 and 150 lg/kg). Quality parameters were analysed at 1, 7, 14 and 28 days at 5 °C.
Drug residues were also ...
Tumini, M.; Nagel, Orlando Guillermo; Molina Pons, Mª Pilar; Althaus, Rafael Lisandro(Czech Academy of Agricultural Sciences, 2016)
[EN] The microbiological method to attain a sensitive detection of macrolides using Bacillus megaterium in agar medium
with fusidic acid was designed. To this aim, Mueller-Hinton medium fortified with glucose at pH 8.0, ...
[EN] Antibiotic residues (sulfonamides and tetracyclines) were determined in Gilthead sea bream (Sparus aurata) and feed samples by means of immunoassays and LC-MS-MS (liquid chromatography-mass spectrometry 2). A preliminary ...
[EN] The presence of antimicrobial residues in milk and dairy products could cause negative technological effects and represents a risk for consumer health. During the cheese-making process, antibiotics could be retained ...