[EN] This study focuses on the evaluation of soluble and insoluble tannins and their antioxidant activity in fresh and dehydrated "Rojo Brillante" persimmon after in vitro digestion. Persimmon and its derived products ...
Taboada, Damián; García Hernández, Jorge; Ortolá Ortolá, Mª Dolores; Castelló Gómez, María Luisa(Blackwell Publishing, 2024-02)
[EN] Due to the surplus in the production of `Rojo Brillante¿ persimmon in Spain, there is great interest indeveloping products made from this fruit that can take full advantage of production peaks. However,heat treatment ...
Hermoso Delgado, Roberto(Universitat Politècnica de València, 2023-07-18)
[ES] La elevada producción de caqui de la variedad Rojo Brillante en la Comunidad Valenciana, el destrío y sus excedentes, plantean la necesidad de buscar alternativas al consumo de esta fruta en fresco. Por sus propiedades ...
Blasco Sanchís, David(Universitat Politècnica de València, 2019-07-22)
[ES] En este trabajo se analiza el comportamiento de 4 cepas de levaduras seleccionadas
sobre la composición polifenólica de vinos elaborados a partir de las variedades de uva Merlot,
Garnacha y Cabernet Sauvignon. Se ...
Taboada Blanch, Damián(Universitat Politècnica de València, 2023-07-31)
[ES] Dado el excedente en la producción de caqui de la variedad “Rojo Brillante” en la Comunidad Valenciana, hay un gran interés en desarrollar productos elaborados con esta fruta que puedan aprovechar al máximo los picos ...
García Cases, Ananaí(Universitat Politècnica de València, 2020-09-15)
[ES] El cultivo de caqui ¿Rojo Brillante¿, ha sufrido una gran expansión en los últimos años. Al mismo tiempo, su producción está asociada con una larga cantidad de pérdidas postcosecha que en gran medida se corresponden ...
[EN] Persimmon fruit cv. 'Rojo Brillante' is an astringent cultivar due to its content of soluble tannins, which are insolubilised during the ripening of the fruit. Traditionally, the consumption of this cultivar has only ...
Martí Egea, Carla(Universitat Politècnica de València, 2016-11-10)
[ES] La producción de caqui, en concreto la variedad “Rojo Brillante”, ha aumentado considerablemente en los últimos años, gracias a la implantación de las técnicas de eliminación de la astringencia manteniendo firme la ...
Novillo Borrás, Pedro(Universitat Politècnica de València, 2016-11-13)
[EN] In recent years, persimmon crop has become very relevant in Mediterranean Spain, where the production of this fruit centres on only one variety, persimmon cv. Rojo Brillante, majorly located in the Valencian Community. ...
[EN] BACKGROUND Seasonal persimmon (Diospyros kakiL.) crops have steadily increased in Spain; this has been linked to a significant increase in the postharvest production waste. Therefore, development of valorized products ...
Castelló Gómez, María Luisa; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Dominguez, E.; Ortolá Ortolá, Mª Dolores; Tarrazo Morell, José(Elsevier, 2011-09-15)
The aim of this work was to develop osmodehydrated products from cubes of persimmon (var. Rojo Brillante), which could be spread as a jam but keeping the typical aroma, flavour and colour of fresh fruit. The application ...
Hurtado Díaz, Triana(Universitat Politècnica de València, 2019-02-11)
[ES] La estrecha relación entre una dieta rica en fibra con una reducción de la incidencia de diferentes
enfermedades ha incrementado la demanda de alimentos con elevados niveles de este componente.
Además, la sobreproducción ...
Rodríguez Prieto, Pablo(Universitat Politècnica de València, 2022-10-17)
[ES] El cultivo de caqui en España ha sufrido una gran expansión en los últimos años, destacando la variedad Rojo Brillante. Existen problemas tanto por la elevada astringencia de esta variedad como por la sobreproducción ...
[EN] Persimmon cultivars are classified into two categories, those that bear astringent fruit at harvest and those that bear non-astringent fruit. Causes of natural astringency loss that fruits of non-astringent cultivars ...
The internal quality of intact persimmon cv. Rojo Brillante was assessed trough visible and near infrared hyperspectral imaging. Fruits at three stages of commercial maturity were exposed to different treatments with CO2 ...
[EN] Persimmon cv. Giombo is astringent at harvest and must be subjected to astringency removal treatment. To date, the most widespread treatment for this variety involves applying ethanol instead of high CO2 concentrations, ...
Manzoni Galiano, Alessandro(Universitat Politècnica de València, 2022-10-19)
[ES] Con los crecientes efectos del cambio climático, los viticultores y enólogos se ven obligados a vendimiar cada vez más pronto para evitar vinos con elevada graduación alcohólica. El problema de realizar vendimias ...