Negrillo Gómez, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2024-10-10)
[ES] La histamina es una amina biógena producida por una gran diversidad de especies bacterianas cuya ingesta en concentraciones elevadas puede provocar diversas intoxicaciones alimentarias. Una vez generada la histamina ...
Martínez Cáceres, Alicia(Universitat Politècnica de València, 2024-10-03)
[ES] En los productos de la pesca, la presencia de concentraciones elevadas de aminas biógenas, especialmente de histamina, se consideran un indicador del deterioro microbiano producido por condiciones deficientes, ...
ARRIETA, Marina Patricia; Prats-Moya, María Soledad(Elsevier, 2012-12-01)
[EN] The simultaneous determination of 17 free amino acids and 8 biogenic amines in Alicante Monastrell wines was investigated for the first time. The quantification was carried out by using a RP-HPLC method. based on a ...
[EN] This manuscript is reviewing the presence of substances of safety concern that may be generated in different types of meat products. Such substances include N-nitrosamines that can be generated under certain conditions ...