[EN] Wounded leaves of Arabidopsis thaliana show transient immunity to Botrytis cinerea, the causal agent of grey mould. Using a fluorescent probe, histological staining and a luminol assay, we now show that reactive oxygen ...
Coego González, Alberto(Universitat Politècnica de València, 2008-05-07)
La mancha bacteriana causada por el patógeno Pseudomonas syringae pv. tomato (P. s. tomato) es una de las enfermedades más devastadoras del cultivo del tomate. En este trabajo se demuestra que la sola inhibición de la ...
Carpentero, Elizabeth(Universitat Politècnica de València, 2022-12-12)
[ES] El daño combinado de Lobesia botrana y Botrytis cinerea es una gran amenaza para la producción de vid. El uso de productos químicos para combatir estas plagas está muy desaconsejado debido a sus consecuencias negativas ...
Marín Gozalbo, Anna(Universitat Politècnica de València, 2017-09-09)
[EN] The biocontrol agent (BCA) Candida sake CPA-1, has proven to be effective against the pathogenic fungus Botrytis cinerea, causing agent of grey mold in many fruits. The aim of this Thesis was to develop biocontrol ...
[ES] Botrytis cinerea is one of the foliar fungal diseases that causes most economic losses in tomato in greenhouses. These losses can directly affect the fruit but also can affect stems, leaves and flowers. Stem rot can ...
Restrepo Leal, Julian David(Universitat Politècnica de València, 2022-04-07)
[ES] Las plantas están bajo el ataque continuo de múltiples patógenos, pero solo los que tienen éxito logran causar infecciones. Los patógenos exitosos hacen uso de un armamento diverso que puede interferir o manipular el ...
Cornelissen, R.J.; Kidd, M.; Aleixandre Tudo, José; Nieuwoudt, H.H.(South African Society for Enology and Viticulture, 2022-05-17)
[EN] Grapevine bunch rot is detrimental to grape and wine quality. Traditionally, detecting and quantifying the severity of rot infection is executed visually. This study aimed at defining local, area-specific threshold ...
Torregrosa Moreno, Belén(Universitat Politècnica de València, 2017-08-29)
The use of natural products based on essential oils (EOs) for the control of diseases caused by fungi is one of the most desirable alternatives to the use of chemical pesticides in agriculture. Its practical application ...
Pozo Irusta, Lizzette Lady(Universitat Politècnica de València, 2015-09-10)
[ES] La utilización masiva, continuada y en algunos casos poco controlada de los fungicidas de síntesis ha generado una serie de problemas graves como son la aparición de cepas fúngicas resistentes a estos productos químicos ...
Fernández Catalán, Asunción(Universitat Politècnica de València, 2016-10-13)
[ES] El control biológico es una de las alternativas más eficientes y prácticas a los fungicidas químicos para el control de enfermedades fúngicas en agricultura. El moho gris causado por,Botrytis cinerea, es la enfermedad ...
[EN] BACKGROUND The biocontrol agent (BCA) Candida sake CPA-1 has previously effectively reduced Botrytis bunch rot (BBR) and it was also suggested as a promising strategy to control sour rot in grapes under field conditions. ...