Ruiz-Padilla, Ana; Redondo, Cristina; Asensio, Adrian; Garita-Cambronero, Jerson; Martinez, Carmen; Perez-Padilla, Verónica; Marquinez, Raquel; Collar, Jesus; Garcia-Mendez, Eva; Alfaro Fernández, Ana Olvido; Asensio-S-Manzanera, Carmen; Palomo, José Luis; Siverio, Felipe; De Leon, Leandro; Cubero, Jaime(MDPI, 2020-09-21)
[EN] Liberibacteris a bacterial group causing different diseases and disorders in plants. Among liberibacters,CandidatusLiberibacter solanaceraum (CLso) produces disorders in several species mainly within Apiaceae and ...
Ribeiro Teresani, Gabriela(Universitat Politècnica de València, 2015-12-11)
‘Candidatus Liberibacter solanacearum’ is a α-Proteo
bacteria, Gram-negative, restricted to plant phloem and to the
haemolymph of psyllids that act as vectors. This emerging
bacterium has been associated with different ...
Albertos, I.; Martín-Diana, A.B.; Sanz, M.A.; Barat Baviera, José Manuel; Díez, A.M.; Jaime, I.; RICO BARGUES, DANIEL(Elsevier, 2016-02)
[EN] Industrial relevance: Vegetable consumption remains lower than the recommended intake by health authorities. One possible strategy to increase the consumption of vegetable is the development of snacks. Most of vegetable ...
[EN] Daucus carota L. is an important food crop utilized worldwide and a rich source of bioactive compounds. Carrot processing generates residues which are discarded or underused, for which using them as a source for ...
Guillén Alonso, Javier(Universitat Politècnica de València, 2024-07-18)
[ES] La obtención de ingredientes vegetales en polvo a partir de residuos de la industria alimentaria ha suscitado un interés creciente en los últimos años. Los procesos de conversión de estos residuos en productos en polvo ...
BENITEZ SANTILLÁN, LOURDES(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] El objetivo de este trabajo fue formular yogures con un alto contenido en fibra procedente de zanahoria. Para lo cual se utilizaron diferentes tipos de leches (entera, desnatada y sin lactosa) y endulzantes (sacarosa ...
Sanzana Ramos, Sigrid Ximena; Gras Romero, María Luisa; Vidal Brotons, Daniel José(Elsevier, 2011)
[EN] This work is part of a study on the process of production of vegetables enriched in Aloe vera using the vacuum
impregnation (VI) technique. The objectives of this work were: (i) to analyze the effects of VI with Aloe ...
Alfaro Fernández, Ana Olvido; Hernández-Llopis, Desamparados; Font San Ambrosio, Maria Isabel(Springer-Verlag, 2017-09)
[EN] 'Candidatus Liberibacter solanacearum' is a phloem-limited Gram-negative bacterium that causes serious damage to different crops of the botanical families Solanaceae and Apiaceae. Five haplotypes have been described: ...
[EN] Water celery (Apium nodiflorum) is a wild plant traditionally harvested in some Mediterranean areas for being consumed raw. Despite its appreciated organoleptic properties, the aromatic profile of the fresh vegetable ...
Calabuig Serna, Antonio(Universitat Politècnica de València, 2023-09-06)
[ES] El calcio (Ca2+) es un catión esencial que juega un papel fundamental en todos los organismos vivos. Desde el punto de vista funcional, el Ca2+ actúa como un segundo mensajero que regula distintos procesos celulares. ...
Eim, Valeria S.; Urrea, Diana; Roselló, Carmen; García Pérez, José Vicente; Femenia, Antoni; Simal, Susana(Taylor & Francis, 2013-06-11)
[EN] The drying curves and the degradation kinetics of three different quality attributes (total carotenoids (TC) and total polyphenols (TP) contents and antioxidant activity (AA)) of carrots during drying at different ...
Rueda López, Olga(Universitat Politècnica de València, 2021-09-02)
[ES] La industria de transformación de frutas y hortalizas genera una gran cantidad de residuos, que son habitualmente desechados o infrautilizados, y en definitiva considerados material de bajo valor. La valorización de ...
Rodrigo Pérez, Laura(Universitat Politècnica de València, 2020-09-18)
[ES] En el siguiente Trabajo Final de Grado se presenta el proyecto realizado para obtener un sistema automático de clasificación de zanahorias. La clasificación de las zanahorias se lleva a cabo empleando un brazo robótico ...