[EN] Chitosan/cyclodextrin films (CS:CD) incorporating carvacrol were obtained by casting, and conditioned at 23 degrees C and 75% relative humidity prior to being immersed in liquid carvacrol until they reached sorption ...
Schmidt, F.C.; Fuentes López, Ana; Masot Peris, Rafael; Alcañiz Fillol, Miguel; Laurindo, J.B.; Barat Baviera, José Manuel(SAGE Publications, 2017)
[EN] The aim of this work was to develop a new system based on impedance spectroscopy to assess the heat treatment of previously cooked chicken meat by two experiments; in the first, samples were cooked at different ...
[EN] Gas emissions from broiler production have been the subject of intensive research. However, little experimental information exists for farms under the particular management and environmental conditions of the European ...
Ferrando Mitjavila, Marina(Universitat Politècnica de València, 2019-10-01)
[ES] En los últimos años se han incrementado los estudios de resistencias bacterianas a los
antibióticos debido a la desmesurada utilización que ha tenido lugar en la producción avícola.
Por ello, en este estudio se ...
Kuper Dormidontov, Miguel Ángel(Universitat Politècnica de València, 2024-09-02)
[ES] Los antibióticos son sustancias que inhiben a las bacterias, desde su descubrimiento en 1928 han
sido utilizados para el tratamiento contra enfermedades infecciosas salvando así millones de vidas.
Tanto fue su ...
Jorgensen, F.; Ellis-Iversen, J.; Rushton, S.; Bull, S. A.; Harris, S. A.; Bryan, S. J.; González Pellicer, Ana; Humphrey, T. J.(American Society for Microbiology, 2011)
[EN] Geographical and seasonal variation in the incidence and prevalence of Campylobacter jejuni and C. coli in housed broiler flocks reared in Great Britain in 2004 to 2006 was investigated in this study. Ceca (30) from ...
Vega Díez, Sara(Universitat Politècnica de València, 2019-10-21)
[ES] Hoy en día, uno de los productos cárnicos que más se consume es la carne de pollo, debido a su bajo perfil lipídico y por ser una carne con un bajo precio. Muchos de estos productos a base de carne de pollo son sometidos ...
Deusa Alonso, Jesús(Universitat Politècnica de València, 2019-09-26)
[ES] Actualmente, la carne de pollo se ha convertido en un alimento muy consumido debido a que se relaciona con una dieta sana. El desarrollo de productos cárnicos a partir de pollo requiere de distintas operaciones de ...
Huesca Barril, Maria Auxiliadora(Universitat Politècnica de València, 2024-09-03)
[ES] El consumo de alimentos frescos en una sociedad es de suma importancia por distintas razones que abarcan tanto la salud de cada individuo, la sostenibilidad y la economía de dicha sociedad.
Dado el alto consumo de ...
Prevention of Salmonella contamination of poultry products requires detailed knowledge of the main sources associated with its presence in the production system. The aims of this study were to determine the main sources ...
Calvet Sanz, Salvador; Estellés, F.; Cambra López, María; Torres Salvador, Antonio Germán; Van den Weghe, H.F.A.(Poultry Science Association, 2011)
[EN] Carbon dioxide balances are useful in determining ventilation rates in livestock buildings. These balances need an accurate estimation of the CO 2 produced by animals and their litter to determine the ventilation ...