Pardo Furió, Esther(Universitat Politècnica de València, 2014-09-22)
[ES] El
trabajo consiste en un análisis y propuesta de mejora de una empresa familiar
valenciana de cara a
su internacionalización.
José Manuel Pardo
SL es la empresa objeto del
estudio, para el cual es preciso ...
Cubero-García, Sergio; Albert Gil, Francisco Eugenio; Prats-Montalbán, José Manuel; Fernandez-Pacheco, Daniel G.; Blasco Ivars, José; Aleixos Borrás, María Nuria(Elsevier, 2018)
[EN] The collection of oranges normally begins before they have reached the typical orange colour. Moreover, citrus fruits are subjected to certain degreening treatments that depend on the standard citrus colour index (CCI) ...
Estruch Juan, Vicent Miquel(Universitat Politècnica de València, 2017-10-04)
[EN] The present work comprises the design and calculation of a horticultural warehouse to store
and process citrus fruits as well as raw materials and agricultural machinery. The facility is
located in Marxuquera (Gandía) ...
Gomez-Sanchis, J.; Lorente, D.; Soria Olivas, Emilio; Aleixos Borrás, María Nuria; Cubero, S.; Blasco, J.(Springer Verlag, 2013-04)
Hyperspectral systems are characterised by offering the possibility of acquiring a large number of images at different consecutive wavebands. To ensure reliable and repeatable results using this kind of optical sensors, ...
Pacheco, Consuelo; García Martínez, Eva María; Moraga Ballesteros, Gemma; Piña, Juliana; Nazareno, Mónica A.; Martínez-Navarrete, Nuria(Elsevier, 2020-02-15)
[EN] The production of powdered food is an increasingly important industry due to the high stability and easy handling of those products. The aim of this work was to evaluate the effect of the addition of gum arabic in ...
Ortega Mateu, José(Universitat Politècnica de València, 2020-01-02)
[ES] Este Trabajo de fin de grado (TFG) desarrolla el diseño de un almacén con cámaras frigoríficas y atmósfera controlada especialmente diseñadas para la conservación de naranjas. La nave incluye zona de recepción ...
Melero Ruiz, Gonzalo(Universitat Politècnica de València, 2021-12-09)
[ES] El objetivo de este Trabajo fin de grado es la implementación de un sistema de riego localizado en una finca que se encuentra en el término municipal de Picassent (Valencia). La finca a la que está destinada el proyecto ...
Paños Durá, Guillermo(Universitat Politècnica de València, 2024-10-14)
ES] En este Trabajo fin de grado se va a desarrollar el diseño y dimensionado de una instalación de riego por goteo en el término municipal de Xàtiva (Valencia) para el cultivo de cítricos. Actualmente, el riego en las ...
Beneyto Cardona, Ignacio(Universitat Politècnica de València, 2024-09-05)
[ES] Aquest Treball Final de Grau aborda el disseny i dimensionat d'una instal·lació de reg localitzat específicament destinada al conreu de 10 hectàrees d'alvocaters i cítrics en el terme municipal d'Oliva. Aquest projecte ...
Ribal, Javier; Sanjuán, Neus; Clemente, Gabriela; Fenollosa, María Loreto(Universitat Politècnica de València, 2011-10-14)
[EN] The eco-efficiency can be defined by using the “economic value/environmental impacts” ratio. In this study the eco-efficiency of orange production in the Comunidad Valenciana was assessed. 24 scenarios of orange ...
Pascual Pérez, Marta(Universitat Politècnica de València, 2015-11-16)
[ES] El contenido en carotenoides y vitamina C en los frutos cítricos
son importantes atributos de calidad organoléptica y nutricional. La
conservación refrigerada y el tratamiento con etileno son prácticas
postcosecha ...
Cabot Lujambio, María Inés(Universitat Politècnica de València, 2023-11-10)
[ES] Los cítricos son el cultivo frutícola más importante de Uruguay en términos de producción, superficie y aporte económico. Considerando la gran contribución de los sistemas agroalimentarios a los impactos ambientales, ...
Soriano Cebrián, Rosa María(Universitat Politècnica de València, 2017-09-28)
[ES] Con el fin de apoyar la toma de decisiones en relación a la gestión de plagas se
determinaron la incidencia relativa de las plagas más importantes presentes en el cultivo
de cítricos, así como la evolución estacional ...
Vidal, A.; Talens Oliag, Pau; Prats-Montalbán, José Manuel; Cubero García, Sergio; Albert Gil, Francisco Eugenio; Blasco Ivars, José(Springer Verlag (Germany), 2013-12)
A key aspect for the consumer when it comes to deciding on a particular product is the colour. In order to make fruit available to consumers as early as possible, the collection of oranges and mandarins begins before they ...
[EN] Obtaining citrus fruits without seeds is a recurrent objective for farmers as it is one of the most valued characteristics, especially in mandarins. "Afourer" tangor is a highly valuable well-established mandarin, and ...
Cabot, María Inés; Lado, Joanna; Manzi, Matías; Sanjuán, N.(Elsevier, 2024-05)
[EN] Perennial fruit production at the commercial scale, such as citrus fruits, begins with seedling production in a nursery. This stage lasts several months and involves different phases and the use of substrates and ...
Vidal Zaragoza, Anna(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] Un aspecto fundamental para que el consumidor se decida por un producto determinado es el color. Con el objetivo de poner lo antes posible las frutas a disposición de los consumidores, los cítricos comienzan a ...
Ortiz Sánchez, María Coral; Torregrosa, A.(American Society of Agricultural and Biological Engineers I, 2014)
[EN] Mechanical handling of fresh-market citrus is restricted by damage susceptibility. The objective of this research
study was to determine the effect of variety and storage conditions on the resistance of citrus to ...
Cubero García, Sergio; Aleixos Borrás, María Nuria; Albert Gil, Francisco Eugenio; Torregrosa, A.; Ortiz Sánchez, María Coral; García Navarrete, Óscar Leonardo; Blasco Ivars, José(Springer Verlag, 2014-02)
The mechanisation and automation of citrus harvesting is considered to be one of the best options to reduce production costs. Computer vision technology has been shown to be a useful tool for fresh fruit and vegetable ...
Valle Arcos, Laura del(Universitat Politècnica de València, 2019-09-09)
[ES] La Organización Mundial de la Salud (OMS) recomienda consumir 5 porciones de fruta y verdura al día para llevar a cabo una correcta alimentación. Desde SanLucar Fruit, S.L. se pretende acercar esa fruta y verdura al ...