Pardo Moragues, Patricia(Universitat Politècnica de València, 2024-09-10)
[ES] El presente TFG tiene como objetivo mejorar la eficiencia operativa y gestión de la información de la empresa FRIOSILLA (especializada en servicios de almacenamiento frigorífico y soluciones de congelación). Para ...
[EN] The influence of minimal processing by osmotic treatment and cold storage on the volatile profile of mango was studied by comparison with the volatile profile of fresh samples. Osmotic treatments, at atmospheric ...
Martínez Onandi, Nerea(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] Se estudió el efecto del tratamiento de altas presiones (600 MPa, 6 min), y del almacenamiento a 4ºC durante 5 meses sobre la fracción volátil del jamón Ibérico con distintos contenidos de grasa y sal mediante ...
Fuentes López, Ana; Fernández Segovia, Isabel; Serra Belenguer, Juan Antonio; Barat Baviera, José Manuel(Sage, 2012-06)
The objective of this work was to study the effect of partial sodium replacement by potassium and packaging conditions on the physicochemical properties of smoked sea bass during cold storage. Sea bass fillets were salted ...
Nicolás Almansa, Marta(Universitat Politècnica de València, 2024-10-14)
[ES] La mandarina Orri es una variedad especialmente apreciada por su sabor, ausencia de semillas y facilidad de pelado. Se trata de una variedad tardía cuya recolección tiene lugar a partir del mes de febrero. La ...
Torregrosa-Jaime, Barbara; López-Navarro, Alejandro; Corberán, José M.; Esteban-Matías, J. C.; Klinkner, L.; Payá-Herrero, Jorge(Elsevier, 2013)
[EN] The aim of this study is to characterize a paraffin-based cold storage tank. Novel experimental results are presented for this system which combines a significant amount of paraffin (1450 kg) immersed around 18 ...
Fuentes López, Ana; Fernández Segovia, Isabel; Barat Baviera, José Manuel; Serra Belenguer, Juan Antonio(Elsevier, 2011-05)
The aim of this work was to study the effect of sodium chloride replacement by potassium chloride on the quality of smoked sea bass, as well as the effect of different types of packaging. Samples were salted with 100% NaCl ...
Sdiri, Sawsen(Universitat Politècnica de València, 2013-04-25)
RESUMEN
Los cítricos son frutos atractivos buscados por los consumidores en todo el
mundo por su elevada calidad organoléptica y por los beneficios que tienen
para la salud humana. Después de la cosecha, los frutos ...
Khemakhem, Ibtihel; Fuentes López, Ana; Lerma-García, María Jesús; Ayadi, Mohamed Ali; Bouaziz, Mohamed; Barat Baviera, José Manuel(SAGE Publications, 2019-03)
[EN] In this work, the effect of the addition of olive leaf extracts on the quality of vacuum-packed salmon burgers stored at 4? during 16 days has been studied. Olive leaf extract and its hydrolysate were initially ...
Fathi Najafabadi, Ayoub(Universitat Politècnica de València, 2021-09-02)
[ES] En las últimas dos décadas, la producción de caqui en España ha aumentado exponencialmente y la superficie de cultivo se ha multiplicado casi por ocho. En la actualidad, la producción de caqui está centralizada en el ...
Rivas Abad, Julia de(Universitat Politècnica de València, 2021-07-16)
[ES] El presente trabajo se ha desarrollado en una empresa cuya actividad es el almacenamiento frigorífico de productos alimenticios. El objetivo que se planteó fue conseguir la certificación de la norma de seguridad ...
Gutiérrez Guzmán, Nelson; Fernández Segovia, Isabel; Fuentes López, Ana; Ruiz Rico, María; Barat Baviera, José Manuel(Universidad de Antioquía-Facultad de ciencias farmacéuticas y alimentarias, 2015)
[EN] The microbiological and chemical processes are the main responsible for deterioration of fresh fish. Therefore, it is essential to avoid these processes by applying good manufacturing practices during fish handling, ...
[EN] A protein analysis in the pulp of Moro blood oranges (Citrus sinensis L. Osbeck) at the onset and after 30 days of storage at either 4 or 9 degrees C was performed. All differential proteins belonged to different ...
Vivancos Grau, Arturo(Universitat Politècnica de València, 2017-09-20)
El objetivo de este proyecto es el diseño de la estructura para un edificio industrial dedicado al almacenamiento frigorífico. Se ha optado por una estructura de acero formada por tres naves adosadas a dos aguas. Dos de ...
[EN] Today, the 'Rojo Brillante' persimmons undergoing prolonged storage are treated with giberellic acid, which allows the delay of the harvesting to November-December. Although during this period the fruit maintained ...