Miguel Gómez, Alfredo; Baixauli, C.; Aguilar, J.M.; Giner, A.; Maroto Borrego, José Vicente; López Galarza, Salvador Vicente; Pascual España, Bernardo(International Society for Horticultural Science (ISHS), 2004-10-31)
The artichoke industry in Spain is based principally on asexually propagated cultivars (‘Blanca de Tudela’ or ‘Violeta de Provenza’). The use of seed propagated cultivars prevents stand deficiency and soil-borne diseases ...
Cabot Lujambio, María Inés(Universitat Politècnica de València, 2023-11-10)
[ES] Los cítricos son el cultivo frutícola más importante de Uruguay en términos de producción, superficie y aporte económico. Considerando la gran contribución de los sistemas agroalimentarios a los impactos ambientales, ...
Miguel Gómez, Alfredo; Baixauli Soria, Carlos; Aguilar, J. M.; Giner, A.; Maroto Borrego, José Vicente; López Galarza, Salvador Vicente(International Society for Horticultural Science (ISHS), 2004-10-31)
In Spain, the artichoke crop is interesting for autumn-winter production. With vegetative propagated cultivars, like ‘Blanca de Tudela’ or ‘Violeta de Provenza’, the harvest starts at the beginning of autumn and finishes ...
Cabot, María Inés; Lado, Joanna; Manzi, Matías; Sanjuán, N.(Elsevier, 2024-05)
[EN] Perennial fruit production at the commercial scale, such as citrus fruits, begins with seedling production in a nursery. This stage lasts several months and involves different phases and the use of substrates and ...
Velázquez Martí, Borja; Castillo, Marco; Rodriguez, Fidel; López- Cortés, I; Alcivar, S.(American Society for Horticultural Science, 2017)
[EN] Vasconcellea stipulata Badillo is a fruit tree native of the temperate areas of the Andes valleys, found between 2000 and 2600 m above sea level. The good organoleptic qualities and few seeds of its fruit, compared ...
Belda Palazón, Cristina(Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[ES] Hoy en día, la importancia entre los más jóvenes de incluir en su vida cotidiana la Dieta Mediterránea
hace que productos saludables y 100% naturales cobren más relevancia. A consecuencia de ello y
debido a la ...