Gomis Vendrell, Eva María(Universitat Politècnica de València, 2023-11-27)
[ES] El contenido de este trabajo hace referencia al interés que ha suscitado la conservación de elementos culturales ligneos a lo largo de los siglos, transcrito y recogido en diferentes tratados y documentos. El objeto ...
ARRIETA, Marina Patricia; López-Martínez, Juan; Ferrándiz Bou, Santiago; Peltzer, Mercedes(International Society for Horticultural Science (ISHS), 2015-01-20)
D-limonene is a monoterpene obtained from a variety of citrus fruit peel oil
which is the most important residue in citrus industry. It is food grade and presents
antioxidant properties. The use of antioxidants additives ...
This work analyses the release of n-hexanal and D-limonene from edible films, previously encapsulated in the iota-carrageenan matrix (with and without lipid). Both volatile compounds have different physicochemical properties. ...
Serrano García, Sara(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] Como consecuencia del procesado y la transformación de la naranja se generan millones de toneladas de residuos en todo el mundo. Esto representa un problema a nivel medioambiental y económico, por lo que surge la ...