Juárez Varón, David; Ferrándiz Bou, Santiago; Peydró Rasero, Miguel Ángel; Mengual Recuerda, Ana(Area de innovación y Desarrollo, S.L., 2014-05)
[EN] DSC analysis (differential scanning calorimetry) allows obtaining thermal information from polymers’ blends that have been studied in this work. SEBS blends were made using two commercial grades of transparent SEBS ...
Sobrino Gregorio, Lara(Universitat Politècnica de València, 2020-09-02)
[EN] Honey is currently one of the foodstuffs with the highest risk of fraud. Guaranteeing the authenticity of honey, both in terms of botanical/geographical origin and adulteration by the addition of syrups, is a matter ...
Balart Gimeno, Rafael Antonio; Montañés Muñoz, Néstor; Quiles Carrillo, Luis Jesús(Universitat Politècnica de València, 2018-06-08)
Este vídeo didáctico se centra en el protocolo a seguir para la correcta realización de un ensayo de caracterización de material plástico mediante calorimetría diferencial de barrido (DSC). El vídeo se centra en aspectos ...
Latorre Francés, Alba(Universitat Politècnica de València, 2016-06-13)
[EN] Heat tolerance in plants is an important trait in the context of plant adaptation to extreme conditions and climate change. Daws et al. (2007) discovered a significant positive relationship between survival at 103°C ...
Miró Pina, Laura(Universitat Politècnica de València, 2023-10-19)
[EN] In recent years, the increasing environmental impact of conventional plastics has
generated a growing awareness of the need to find more sustainable alternatives. In this
context, biodegradable thermoplastic polymers ...
Castelblanque Yuste, Eva María(Universitat Politècnica de València, 2015-09-04)
[EN] This project aims to build and cook food complex structures using 3D printing. It will be based on the physicochemical characterization and kinetics obtaining collagen gel (cooling curves). This requires getting the ...
Chen Zhu, Oscar Jia Xing(Universitat Politècnica de València, 2021-10-01)
[ES] El presente proyecto propone el desarrollo e implementación del control modo corriente digital en un convertidor Buck mediante el microcontrolador TMS320F28027FPTT de Texas Instruments. El programa se desarrollará ...
ALVAREZ GONZÁLEZ, Mª JOSÉ(Universitat Politècnica de València, 2015-10-29)
[ES] Garantizar la autenticidad de la miel se está convirtiendo en una prioridad
para productores y autoridades reguladoras. Con esta finalidad, la Comisión
Europea está fomentando el estudio de métodos analíticos que ...
[EN] Background Evaluation of molecular markers (IDH, pTERT, 1p/19q codeletion, and MGMT) in adult diffuse gliomas is crucial for accurate diagnosis and optimal treatment planning. Dynamic Susceptibility Contrast (DSC) and ...
Valera Mira, Miguel(Universitat Politècnica de València, 2021-12-20)
[ES] En este proyecto se exponen y analizan las distintas partes que conforman la aplicación. Dicha aplicación consiste en una matriz led tridimensional compuesta por 512 leds organizados en forma de cubo,
la cual será ...
TERUEL JUANES, ROBERTO; Pascual-Jose, B.; Graf, R.; Reina, J. A.; Giamberini, M.; Ribes-Greus, A.(MDPI AG, 2021-06-13)
[EN] The macromolecular dynamics of dendronized copolymer membranes (PECHs), obtained by chemical modification of poly(epichlorohydrin) with the dendron 3,4,5-tris[4-(n-dodecan-1-yloxy)benzyloxy] benzoate, was investigated. ...
Cuenca Millán, Domingo(Universitat Politècnica de València, 2019-07-30)
[ES] En el presente trabajo se han caracterizado y estudiado el envejecimiento de
2 formulaciones de chicles de fresa en gragea producidos por la empresa
Chic-kles Gum. Por una parte, se han determinado las propiedades ...
Trull Hernandis, Cristina(Universitat Politècnica de València, 2021-02-16)
[ES] Nuevos compuestos poliméricos procedentes de materiales renovables están siendo actualmente demandados debido al agotamiento de materias primas petroquímicas y la necesidad de un desarrollo sostenible. Este trabajo ...
[EN] Tiger nut flour (TNF) is a rich source of dietary fibre with potential to be used in cereal-based products. However, research on improving the rheological properties of tiger nut-based doughs is limited. In this paper, ...
[EN] Current developments in active food packaging are focusing on incorporating agents into the polymeric package walls that will release or retain substances to improve the quality, safety and shelf-life of the food. ...
Navarro Muedra, Arsenio(Universitat Politècnica de València, 2013-06-21)
[ES] Definir la determinación de la tasa de liberación de energía por deformación a cizalladura interlaminar
(GII)) en composites de resina termoestable vinil-uretano reforzada con tejido multidireccional, plano
2D, de ...
Martins, Luis A.; Gomez Ribelles, Jose Luis; Costa, Carlos M.; Correia, Daniela M.; Lanceros-Méndez, Senentxu; Krakowsky, Ivan; Tort-Ausina, Isabel(Elsevier, 2024-03-15)
[EN] The combination of poly (vinylidene fluoride) (PVDF) with ionic liquids (ILs) is increasingly being studied for the development of smart materials. Together with the functional response provided by the IL, its ...
Iglesias Puig, Esther(Universitat Politècnica de València, 2013-04-23)
[ES] La Chía (Salvia hispanica L.) es una planta herbácea anual perteneciente a la família de las Labiatae. Estas semillas fueron cultivadas durante muchos siglos por los Indios Aztecas. Actualmente es consumida frecuentemente ...
Castelblanque Yuste, Eva María(Universitat Politècnica de València, 2017-01-10)
[CA] En el present treball s'ha estudiat l'efecte de la substitució parcial de sèmola de blat per farina de xufa a diferents nivells (20 i 40%) sobre les propietats tèrmiques i reològiques de pasta fresca. També s'ha ...
Balaguer Cuenca, Nuria(Universitat Politècnica de València, 2013-04-23)
[ES] El jamón cocido es uno de los productos cárnicos con mayor nivel de consumo en todo el mundo. Uno de los retos de la industria alimentaria es el desarrollo de métodos analíticos, rápidos, fiables y no destructivos, ...