Viteri-Echeverría, Jazmín Dayumara; Calvo-Lerma, Joaquim; Ferriz-Jordán, Miguel; Garriga, María; García Hernández, Jorge; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Ribes-Koninckx, Carmen; Andrés Grau, Ana María; Asensio-Grau, Andrea(MDPI AG, 2023-12)
[EN] A "high-fat, high-energy diet" is commonly recommended for children with cystic fibrosis (CF), leading to negative consequences on dietary patterns that could contribute to altered colonic microbiota. The aim of this ...
García Bagán, Marta(Universitat Politècnica de València, 2021-10-08)
[ES] La Fibrosis quística (FQ) es una enfermedad autosómica recesiva que afecta a cerca de 1 de cada 4.500 personas a nivel mundial. Esta enfermedad está causada por una mutación en el gen CFTR, que codifica una proteína ...
The use of carob seed germ meal (CG) as a substitute for fish meal was evaluated in fingerlings (average weight 10g) of gilthead sea bream fed isonitrogenous (46% Crude Protein, CP) and isolipidic (19.5% Crude Lipid, CL) ...
Palacios Buitrago, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2023-10-23)
[ES] Este Trabajo de Fin de Grado se enfoca en el desarrollo de una plataforma fitness en
línea que incluye los módulos de dietario y de entrenamiento.
La parte de entrenamiento permite al usuario registrado confeccionar ...
Romera Galindo, Ana María(Universitat Politècnica de València, 2018-03-01)
[ES] El objetivo de este proyecto es el diseño de envases para comida preparada capaces de estrechar diferencias entre comer en casa y en el trabajo. Para ello se llevan a cabo varios estudios, tales como: observación del ...
Volek, Zdenek; Marounek, Milan(Editorial Universitat Politècnica de València, 2011)
[EN] Three experimental diets were formulated including (per kg) 100 g oats (control diet), 50 g chicory root (Chicory 5 diet) or 100 g chicory root (Chicory 10 diet) at the expense of oats. The diets differed with respect ...
Cócera Frías, David(Universitat Politècnica de València, 2021-10-06)
[ES] Para redefinir las necesidades nutricionales de los conejos seleccionados por velocidad de crecimiento, necesitamos conocer como la ratio PD/ED puede afectar a la deposición de energía, proteína y aminoácidos en el ...
Ruiz Mojica, Diana Ximena(Universitat Politècnica de València, 2013-04-18)
[ES] En este trabajo se busca, mediante la técnica de cámara dinámica medir la emisión de gases de cabras en lactación y posibles cambios en su comportamiento. Los resultados mostraron que los animales alimentados con ...
[EN] The objective of this study was to evaluate the effect of the inclusion of white lupin hulls in a rabbit diet on the digestibility of nutrients and growth performance. Two experimental diets were formulated: C [control: ...
Salvador Alcaraz, Ana; Igual Ramo, Marta; Contreras Monzón, Carolina Ivonne; Martínez Navarrete, Nuria; Camacho Vidal, Mª Mar(Elsevier, 2014-10)
The differences between the physicochemical (water content, water activity, pH, NaCl, fat, color, and texture) and sensory (descriptive analysis and consumer test) characteristics of cheeses made from the milk of goats fed ...
[EN] The effects on performance and digestibility in growing rabbits were studied by comparing 3 diets containing increasing inclusion rates of amaranth (Amaranthus dubius Mart. ex Thell.): 0 (A0), 160 (A16) and 320 g/kg ...
Álamo Arenas, Paula(Universitat Politècnica de València, 2024-10-11)
[ES] Se conoce que los conejos lactantes generalmente se les alimenta con una dieta para conejas lactantes hasta el destete y una dieta para conejos de engorde después del destete. En el contexto de la alimentación ...
Oltra Úbeda, Natalia(Universitat Politècnica de València, 2016-10-17)
[ES] La alimentación de los jóvenes es un tema que preocupa a la sociedad actual, no sólo desde el punto de vista nutricional, sino también por la falta de seguridad debido a la presencia de contaminantes como metales ...
[EN] The dietary preference and voluntary intake of fruits from Acacia cochliacantha, Caesalpinia cacalaco, Vachellia pennatula, Chloroleucon mangense, Senna atomaria and Guazuma ulmifolia [containing 8.5-13.6% crude protein ...
Doménech Antich, Eva Mª; Martorell Alsina, Sebastián Salvador(Elsevier, 2021-06)
[EN] The aim of this work is to present the rationale, formulation, and application of the probability of exceedance (POE) as a metric capable of characterizing public health risks due to exposure to non-threshold chemical ...
Veintimilla-Gozalbo, Elena; Asensio-Grau, Andrea; Calvo-Lerma, Joaquim; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(MDPI AG, 2021-09)
[EN] The human colonic microbiota plays an important role in the food digestion process and has a key role in maintaining health status. This community of microbes is inter-individually different due to several factors ...
Bianchi, M.; Petracci, M.; Cavani, C.(World Rabbit Science. ICTA. UPV, 2009)
[EN] A research project was conducted to study the influence of the dietary use of whole linseed on rabbit meat quality. A total of 288 growing rabbits were fed ad libitum (from 55 to 81 d old) with a commercial diet (C) ...
[EN] While muscle foods are the more commonly consumed portion of an animal, meat by-products such as the entrails and internal organs are also widely consumed. Considered high-priced delicacies or waste material to be ...
Tordera Benlloch, Francisco(Universitat Politècnica de València, 2015-07-20)
[EN] The objective of this Project is the analyse of nutritional, price and carbon footprint values of a
20 day monthly menu distributed by a scholar catering company, searching, cheap, adequate
nutritional takeaway and ...
The food frequency questionnaires are widely used in epidemiological researches like dietary assessment method. Traditionally, they have been self-administered in paper but the use of information and communication technologies ...