Herrero Durá, Iván(Universitat Politècnica de València, 2020-06-19)
[ES] Los niveles de presión acústica experimentados por las naves espaciales y las lanzaderas durante las fases iniciales del lanzamiento (ignición de motores y despegue) pueden ser muy significativos para estructuras ...
Sintes Olives, Pau(Universitat Politècnica de València, 2021-05-14)
[ES] El trabajo consiste en la caracterización del coeficiente de difusión (Dmol) de importantes compuestos farmacéuticos bajo condiciones (temperatura, presión, composición) imperantes en cromatografía de fluidos supercríticos ...
Martín Oviedo, Salvador(Universitat Politècnica de València, 2021-01-12)
[ES] Este trabajo pretende realizar un análisis sistemático comparativo de diferentes
métodos y parámetros de cuantificación de la eficiencia de los difusores de sonido. Para
ello se realizará una serie de simulaciones ...
[EN] Radon is a radioactive noble gas exhaled from the soil that can reach high concentrations in enclosed spaces. As elevated concentrations cause serious health problems, legislation has been put in place in many countries ...
[EN] Due to the health risks posed by high radon concentrations, many regulations impose concentration restrictions and set out several techniques to prevent radon entry into enclosed spaces. One of the most effective ...
Balaguer, M. Pau; Gavara Clemente, Rafael; Hernández Muñoz, Pilar(Elsevier, 2012-02-15)
[EN] The sorption and transport properties of gliadin and chitosan films with respect to four representative food aroma components (ethyl caproate, 1-hexanol, 2-nonanone and α-pinene) have been studied under dry and wet ...
Herrero-Durá, Iván; Cebrecos, Alejandro; Picó Vila, Rubén; Romero-García, Vicente; García-Raffi, L. M.; Sánchez Morcillo, Víctor José(MDPI AG, 2020-03)
[EN] We report a theoretical and experimental study of an array of Helmholtz resonators optimized to achieve both efficient sound absorption and diffusion. The analysis starts with a simplified 1D model where the plane ...
[EN] To assess the impact of a rest interval and bean turning on the thin-layer drying behavior of fermented cocoa beans, beans of mixed Trinitario varieties were dried in a cabinet oven at three temperatures (40, 50, 60°C) ...