Silva Janeiro, Sara Da(Universitat Politècnica de València, 2019-10-25)
[ES] La contaminación microbiana representa un riesgo para la salud pública. Cada vez se detectan más resistencias bacterianas en el ámbito de la industria alimentaria y urge lograr alternativas para combatir esta ...
Ortuño Cases, Carmen; Martinez Pastor, Maria Teresa; Mulet Pons, Antonio; Benedito Fort, José Javier(Elsevier, 2012-07)
[EN] The effect of ultrasound on the SC-CO2 inactivation kinetics of E. coli at different pressures (100, 225, 290 and 350 bar; 36 degrees C), temperatures (31 degrees C, 36 degrees C and 41 degrees C; 225 bar) and varying ...
Antimicrobial films were prepared by incorporating different concentrations of bergamot (BO), lemon (LO) and tea tree (TTO) essential oils (EO), into chitosan (CH) and hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) films. Their ...
Sobrino Gregorio, Lara(Universitat Politècnica de València, 2014-09-26)
[EN] Microbiological risks and food-borne diseases are an ever-increasing public
health problem. In recent decades, significant increases in the incidence of
diseases caused by microorganisms which are mainly food- and ...
Valcárcel Hervás, Laura(Universitat Politècnica de València, 2014-09-26)
[EN] Diseases transmitted by microorganisms in food are an important public health problem. These have all kinds of microorganism pathogenic and non-pathogenic, between them is include bacteria pertaining to the genus ...
Ortuño Cases, Carmen(Universitat Politècnica de València, 2014-09-03)
La industria alimentaria, en respuesta a la demanda por parte de los
consumidores de alimentos naturales, frescos y libres de conservantes químicos,
ha desarrollado tecnologías de conservación no térmicas. El ...
Maldonado, Natalia; López-Hernández, Inmaculada; López-Cortés, Luis Eduardo; Pérez-Crespo, Pedro Maria; Retamar-Gentil, Pilar; García-Montaner, Andrea; Riestra, SD; Sousa-Domínguez, Adrian; Goikoetxea, Josune; Pulido-Navazo, Angeles; Ortíz, Maria Del Valle; Natera-Kindelán, Clara; Jover-Sáenz, Alfredo; del Arco-Jiménez, Alfonso; Armiñanzas-Castillo, Carlos(Elsevier, 2024-08)
[EN] Objectives: This study aimed to determine the association of Escherichia coli microbiological factors with 30-day mortality in patients with bloodstream infection (BSI) presenting with a dysregulated response to ...
Picón Foronda, Esteban(Universitat Politècnica de València, 2013-11-06)
[ES] Investigadores e industriales trabajan en el desarrollo de nuevas
formulaciones y procesos que garanticen la calidad y la seguridad de los
alimentos. En el ámbito de las nuevas formulaciones, los subproductos de ...
Burillo Richart, Eduardo(Universitat Politècnica de València, 2019-03-04)
[ES] La familia AP2 está compuesta por genes implicados en múltiples procesos, caracterizándose, normalmente, por ser reguladores negativos, ya que todos los genes de la familia poseen un dominio EAR terminal. Con este ...
Noguera Murray, Patricia Silvestre; Posthuma-Trumpie, G.A.; van Tuil, M.; van der Wal, F.J.; de Boer, A.; Moers, A.P.H.A.; van Amerongen, A.(Springer Verlag, 2011)
The use of carbon nanoparticles is shown for the detection and identification of different Shiga toxin-producing Escherichia coli virulence factors (vt1, vt2, eae and ehxA) and a 16S control (specific for E. coli) based ...
[EN] In a rabbit production facility, health monitoring for enteropathies was performed in 15 production cycles for 20 mo. For each cycle, up to a hundred 35 d old rabbits weaned the same day were randomly selected, reared ...
[EN] New measures applied to reduce antimicrobial resistances (AMR) at field level in broiler production are focused on improving animals' welfare and resilience. However, it is necessary to have better knowledge of AMR ...
[EN] Developing efficient bioprocesses requires selecting the best biosynthetic pathways, which can be challenging and time-consuming due to the vast amount of data available in databases and literature. The extension of ...
Moriana Martínez, Santiago(Universitat Politècnica de València, 2015-10-06)
[ES] En la industria agroalimentaria el análisis microbiológico es una actividad necesaria para poder
comercializar productos sin riesgo para la salud del consumidor. Algunos microorganismos son
capaces de provocar ...
Esteve Redondo, Patricia María(Universitat Politècnica de València, 2017-07-20)
[ES] El objetivo de este trabajo ha sido estudiar la presencia de Escherichia coli y Salmonella spp. en
alimentos, utilizando técnicas de cultivo basadas en métodos normalizados y comparando la
efectividad de diferentes ...
Armengol Nadal, María Cristina(Universitat Politècnica de València, 2017-11-14)
[ES] El aumento de población en los últimos tiempos ha ocasionado un mayor consumo del agua. Además, a este hecho se le añade la contaminación y cambio climático asociados a dicho crecimiento, los cuales han generado una ...
Peña-Gomez, Nataly; Ruiz Rico, María; Fernández Segovia, Isabel; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2018)
[EN] Treatments to ensure water supply of an acceptable hygienic-sanitary quality is of vast importance. Among unconventional treatments, membrane technologies have recently stood out. Immobilization of antimicrobial ...
Selective covalent immobilization of thiolated oligonucleotides onto an epoxy-functionalized silicon-substrate can be achieved via light radiation (365 nm). Following this approach, thiol-modified oligonucleotide probes ...
Monfort Llorens, Roger(Universitat Politècnica de València, 2019-09-30)
[ES] La biología sintética permite la construcción de circuitos genéticos con un comportamiento deseado, modificando y combinando diferentes elementos genéticos que existen en la naturaleza. El control y la regulación de ...
Requena Gutiérrez, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2019-09-03)
[ES] La biología sintética permite la construcción de circuitos genéticos con un comportamiento deseado, tomando como ejemplo, modificando y combinando diferentes elementos genéticos y mecanismos moleculares concretos que ...