[EN] 3D printing technology is a promising technology with the possibility of use for developing personalised food. To make this technology easier, and readily available for consumers, greater knowledge of the printing ...
This article communicates the set-up of BERRYPOM, a European research project established in the second call of the SUStainable FOOD Production and Consumption (SUSFOOD) network. The project deals with the by-product from ...
[EN] Polymers are manufactured in molted state, so the rheological properties are mandatory in order to analyzeand evaluate its processability. The prediction of the viscoelastic response of a material and the simulationof ...
Valverde García, Damián(Universitat Politècnica de València, 2020-04-06)
[ES] «Aplicación de nuevas tecnologías a la alcalinización de cacao» es una tesis doctoral centrada, por un lado, en el estudio de los cambios fisicoquímicos y funcionales causados por dos técnicas de alcalinización ...
Palao Doménech, Cristian(Universitat Politècnica de València, 2023-12-21)
[ES] El objetivo de este proyecto es realizar la automatización del proceso de estiraje de perfiles
de aluminio utilizados en la línea de producción de extrusión de aluminio con un nuevo
sistema automatizado para la ...
Multiwall carbon nanotubes (MWCNT) and multilayer graphene (MLG) were studied as microwave susceptor additives for polymers. Different percentages of both nanoparticles were added to polypropylene by melt compounding in ...
Ortega Toro, Rodrigo(Universitat Politècnica de València, 2015-07-01)
[EN] Different strategies were used to improve physical properties of corn starch based films, with glycerol (30%) as plasticizer, based on increasing their hydrophobic character in order to reduce the materials' water ...
Olaya Vañó, Lucas(Universitat Politècnica de València, 2019-03-11)
[ES] La extrusión es un proceso tecnológico versátil y de bajo coste empleado
en la industria alimentaria para la elaboración de distintos alimentos, entre
ellos los productos tipo “snack”. La mayoría de estos productos ...
[EN] The aim of this work was to extract soluble dietary fibre from orange by-product, by testing four different green (non-contaminant, solvent free) extraction technologies: hot water (HW), extrusion + hot water (EHW), ...
Blanquer Ayuso, Iñaki(Universitat Politècnica de València, 2020-10-20)
[ES] Se va a desarrollar una máquina capaz de triturar todo tipo de plásticos para su posterior conservación en forma de escamas, además de tener la posibilidad de realizar piezas por extrusión de plásticos.
Se ha ...
Quintero Díaz, Laura Andrea(Universitat Politècnica de València, 2016-01-12)
[EN] In this project is to design a PET recycling plant , consisting of collection , treatment, and finally generating final product PET transformed into pellets , which will be packaged for resale .
With this process a ...
[EN] The dispersion of multiwalled carbon nanotubes (MWCNT) in thermoplastic polyurethanes (TPUs) was evaluated in a corotative twin-screw extruder through a melt-blending process. A specific experimental design was prepared ...
Rubira Martínez, Juana(Universitat Politècnica de València, 2018-09-11)
[ES] La extrusión es un proceso tecnológico versátil y de bajo coste empleado en la industria
alimentaria para la elaboración de distintos alimentos, entre ellos los productos tipo
snack. La mayoría de estos productos ...
Albacete Rodríguez, Cristian(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] En este trabajo se ha estudiado el efecto de la humedad (muestras almacenadas a 11,3; 32,8; 43,2; 57,6; 68,9 y 75,3% de humedad relativa) y del contenido en glicerol (0 y 30% p/p respecto al biopolímero) en el ...
Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(Elsevier, 2020-10)
[EN] Acheta domesticus is one of the most promising reared insects because of their attractive nutritional profile and lower feed conversion ratio than other animals. Hence, it has potential to increase the nutritional ...
Vicente-Jurado, Diana; García-Segovia, Purificación; Gutiérrez Cano, José Daniel; Martínez-Monzó, Javier; Catalá Civera, José Manuel; Igual Ramo, Marta(MDPI AG, 2023-10-14)
[EN] Third-generation (3G) rice pellets were obtained using rice flour (RF) and rice grits (RG), raw materials of similar compositions but different particle sizes. The samples were mixed with water to 25% moisture and ...
[EN] The temperature and composition of food, during the printing process, maybe a key factor impacting on rheological properties. Currently, there is no evidence of authors analysing the effect of printing temperature on ...
Alamar Tarazona, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2021-01-27)
[ES] El TFG, asistido por la profesora Lidija Slemenik Per e, actual encargada del departamento de Ciencia de Materiales de la facultad de Mechanical Engineering de la Universidad de Eslovenia, trata sobre el estudio de ...
Marced Adriá, José(Universitat Politècnica de València, 2016-10-14)
[ES] La impresión en 3d es una tecnología en auge mediante la cual podemos imprimir en estado físico y a la escala que se desee casi cualquier tipo de diseño virtual en 3d. El objetivo de este proyecto ha sido el de ...
Mateo Guarch, Maria(Universitat Politècnica de València, 2020-11-27)
[ES] La fabricación aditiva de Material Extrusion, también conocida como impresión 3D, utiliza polímeros termoplásticos para crear estructuras complejas capa por capa. Los procesos basados ​​en extrusión permiten ...