Pajares Moreno, Bernardo; Peris Fajarnes, Guillermo; Moncho Santonja, María; Garrigós Simón, Fernando José; Lengua Lengua, Ismael(Editorial Universitat Politècnica de València, 2019-05-07)
[ES] La presente investigación estudia la cocción de un alimento precocinado. Aprovechando que ciertos alimentos tienen forma cilíndrica, se utilizará el movimiento rotatorio para su cocción. Utilizando una cantidad mínima ...
Molinero Sáez, Rocío(Universitat Politècnica de València, 2017-03-10)
[ES] El presente trabajo se centra en el estudio de la técnica de segmentación
de imagen para la determinación del contenido en grasa y magro en lonchas
de lomo de cerdo y salmón. Para ello se capturaron imágenes en ...
Viteri-Echeverría, Jazmín Dayumara; Calvo-Lerma, Joaquim; Ferriz-Jordán, Miguel; Garriga, María; García Hernández, Jorge; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Ribes-Koninckx, Carmen; Andrés Grau, Ana María; Asensio-Grau, Andrea(MDPI AG, 2023-12)
[EN] A "high-fat, high-energy diet" is commonly recommended for children with cystic fibrosis (CF), leading to negative consequences on dietary patterns that could contribute to altered colonic microbiota. The aim of this ...
[EN] Five varieties of industrial hemp (Cannabis sativa L.; Futura 75, Futura 83, Felina 32, Earlina 08 FC and Henola) were planted to produce grain and then to study their potential as an alternative
source of nutritional ...
[EN] An experiment was conducted to measure recycling through cecotrophes and retention of conjugated linoleic acid (CLA) in the body fat of rabbits. A commercial diet was formulated and given ad libitum to six New Zealand ...
[EN] The effects of the dietary inclusion of fats with different origin (lard or vegetal oil), fatty acid profile (linseed or sunflower), oxidation level (fresh, peroxidised: 11 d at 55ºC or oxidised: 31 h at 140ºC) and ...
Pons Vidal, Berta(Universitat Politècnica de València, 2017-03-10)
[ES] Una opción para reducir la ingesta calórica y por lo tanto las enfermedades relacionadas con el
sobrepeso es la reformulación de alimentos. El diseño de emulsiones, capaces de reemplazar
la grasa convencional de los ...
Valls Blasco, Rubén(Universitat Politècnica de València, 2013-02-20)
[ES] La tesina pretende estudiar la viabilidad del diseño de un procesador de audio implementado en hardware, usando para ello dispositivos FPGA, así como la implementación de un decodificador MP3 que permita tanto la ...
Giménez I Ribes, Gerard(Universitat Politècnica de València, 2016-07-01)
[ES] Una buena vía de acción para luchar contra la obesidad y todas las enfermedades relacionadas con el sobrepeso podría ser el diseño de nuevas emulsiones, que proporcionen menos calorías al organismo, con las que ...
Vargas Fraile, Héctor(Universitat Politècnica de València, 2017-09-11)
[ES] En la sociedad actual existe un interés creciente por disminuir el consumo de grasas. La
reformulación de alimentos de consumo tradicional y el desarrollo de nuevos alimentos
mediante el empleo de emulsiones, con ...
Ginés Ramón, Ferran(Universitat Politècnica de València, 2015-10-26)
[ES] La insuficiencia pancreática conlleva la maldigestión de los alimentos,
especialmente de aquellos que tienen una naturaleza lipídica y vitaminas
liposolubles. Actualmente, el tratamiento para esta enfermedad consiste ...
Alcázar Chirlaque, Raúl(Universitat Politècnica de València, 2011-10-13)
In the Western world today, cow's milk is produced on an industrial scale, and is by far the most commonly consumed form of milk. Commercial dairy farming using automated milking equipment produces the vast majority of ...
[EN] Due to the growing interest in improving the nutritional profile of bakery products, we have dealt with the most recent and relevant contributions regarding potential replacements for carbohydrates, proteins, and fats. ...
Flores Gil, Viviana Nathalie(Universitat Politècnica de València, 2016-07-19)
[EN] Nutritional strategies in pig production are of utmost relevance in the reduction of the impact on the environment. The objective of this study was to assess the effect of the inclusion of an unreliable source of ...
Calvo-Lerma, Joaquim; Fornes-Ferrer, Victoria; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Elsevier, 2019-11)
[EN] In vitro digestion models are a valid methodology to study nutrient hydrolysis by simulating standard physiological gastrointestinal conditions. However, there are pathologies in which some conditions are affected, ...
[EN] Large amounts of meat by- and co-products are generated during slaughtering and meat processing, and require rational management of these products for an ecological disposal. Efficient solutions are very important for ...
Cardona, María; Gorriz, Amaia; Barat Baviera, José Manuel; Fernández Segovia, Isabel(Elsevier, 2020-08)
[EN] This study examined Spanish consumer knowledge and perceptions of fat content in minced meat products, as well as the most relevant aspects considered to accept or reject these products. The majority of respondents ...
Olaya Vañó, Lucas(Universitat Politècnica de València, 2016-07-12)
[ES] En el presente trabajo se ha planteado estudiar el efecto de la sustitución de un
30% de grasa en bizcochos, por distintos tipos de fibra, tanto en sus propiedades texturales
como sensoriales. La grasa se ha sustituido ...