Zárate Pinedo, Elisa(Universitat Politècnica de València, 2024-07-22)
[ES] S'analitzen de forma integrada dades genòmiques (variants genètiques), transcriptòmiques (expressió gènica en fetge per RNA-Seq) i fenotípiques (immunitat, eficiència productiva i composició d'àcids grassos en sang, ...
Zomeño, Cristina(Universitat Politècnica de València, 2013-07-15)
En esta tesis se aborda el estudio de la grasa intramuscular como característica determinante de la calidad de la carne para ser utilizado en programas genéticos. El conejo se plantea no sólo por su interés como especie ...
The aim of this study was to evaluate the use of near infrared reflectance spectroscopy (NIRS) for predicting fatty acid content in intramuscular fat to be applied in rabbit selection programs. One hundred and forty three ...
García Bagán, Marta(Universitat Politècnica de València, 2021-10-08)
[ES] La Fibrosis quística (FQ) es una enfermedad autosómica recesiva que afecta a cerca de 1 de cada 4.500 personas a nivel mundial. Esta enfermedad está causada por una mutación en el gen CFTR, que codifica una proteína ...
Mazzeo, Ilaria(Universitat Politècnica de València, 2011-10-18)
Resumen en español:El presente trabajo quiere ser una primera evaluación de las variaciones en el contenido en ácidos grasos en machos de anguilla europea a lo largo del desarrollo gonadal para evaluar si es posible ...
Igual Ramo, Marta; García Martínez, Eva María; Camacho Vidal, Mª Mar; Martínez Navarrete, Nuria(Elsevier, 2011-04)
The effect of conventional and microwave pasteurization on the main flavonoids present in grapefruit juice and their stability throughout 2 months of refrigerated and frozen storage was evaluated. Individual flavonoids ...
[EN] The aim of this work has been to characterize the chemical composition of the eight most emblematic varietal olive oils from the West of the Mediterranean Sea. These were classified into two groups according to the ...
[EN] In the present study the chemical composition of Cyperus esculentus L. (tiger nut) from four distinct
geographical origin (Spain, Egypt, Nigeria, and South Africa) was assessed to observe the possible effect of
the ...
[EN] Avocado cv. Hass is an important sub-tropical crop with an increasing global demand. However, the avocado supply chain experiences significant fruit losses, particularly during the postharvest stage due to diseases ...
Traffano-Schiffo, Maria Victoria; Castro Giráldez, Marta; Colom Palero, Ricardo José; Fito Suñer, Pedro José(MDPI AG, 2017)
[EN] Due to the high intensification of poultry production in recent years, white chicken breast striping is one of the most frequently seen myopathies. The aim of this research was to develop a spectrophotometry-based ...
Malzahn, Arne M.; Villena-Rodriguez, Andrea; Monroig, Óscar; Johansen, Åsmund; Castro, L. Filipe C.; Navarro, Juan C.; Hagemann, Andreas(Elsevier, 2023-05-15)
[EN] The polychaete Hediste diversicolor is known to recycle side streams from aquaculture and biogas production. We conducted a feeding experiment to evaluate whether rearing temperature or mixtures of these two side ...
Campos Cuevas, Javier(Universitat Politècnica de València, 2023-05-19)
[ES] En la producción de cultivos, el frecuente uso de pesticidas y en particular de los herbicidas se encuentra bajo el foco de la atención pública. En los últimos años, muchos herbicidas han sido retirados del mercado, ...
Olive (Olea europaea) has a long history of cultivation in the Mediterranean region of Valencia (Spain) and many local varieties exist in the area. According to their economic importance, varieties are classified as National, ...
Aguilera Salmerón, Enrique David(Universitat Politècnica de València, 2021-01-25)
[ES] Debido la rápida expansión y versatilidad de formas de producción en acuicultura, se pueden generar impactos ambientales por su desarrollo. Por ello, recientemente se ha incrementado la preocupación por un consumo más ...
Herrera Castillo, Nadhia Margarith(Universitat Politècnica de València, 2016-06-02)
[EN] The study was realized with the aim of termine the effect of replacing fish mael im the growth and nutritional composition. These results comfirm that the
inclusion of 33% of vegetable and animal not alter the ...
Gómez Barbero, Eugenia(Universitat Politècnica de València, 2021-01-13)
[ES] En el presente trabajo se ha estudiado el efecto de la sustitución total y parcial del aceite de pescado por una mezcla de aceites vegetales sobre la supervivencia y el estrés oxidativo en la Seriola dumerili. Se ...
Puchades Murgadas, Almudena(Universitat Politècnica de València, 2021-07-29)
[ES] El cambio climático tiene un fuerte impacto sobre nuestro ecosistema y afecta a todos y cada uno de los seres vivos del planeta. En concreto, el incremento en la temperatura de mares y océanos, causa un gran perjuicio ...
Giménez Benito, Paula Isabel(Universitat Politècnica de València, 2017-10-16)
[ES] El objetivo del presente trabajo fue evaluar la inclusión de los altos niveles
dietarios de aceites vegetales en sustitución al aceite de pescado en el perfil de
ácidos grasos del filete de la Seriola dumerili. Se ...
[EN] Fish (175 g of initial weight) were fed in triplicated groups with four diets formulated by 0% (FO 100), 75% (FO 25) and 100% (with and without probiotics, FO 0 and FO 0+) of fish oil replacement consisting of a mixture ...
Simitzis, P.E.; Babaliaris, C.; Charismiadou, M.A.; Papadomichelakis, G.; Goliomytis, M.; Symeon, G.K.; Deligeorgis, S.G.(Editorial Universitat Politècnica de València, 2014-06-25)
[EN] An experiment was conducted to examine the dose effects of hesperidin dietary supplementation on fattening rabbits’ growth performance, as well as carcass and meat quality characteristics. Forty-eight Hyla hybrid male ...