[EN] Given the growing significance of internet-based information flows, this research proposes a conceptual framework that integrates digital platforms to nowcast social phenomena, applied to the context of food security ...
[EN] This study stems from a participatory foresight exercise conducted in nine Mediterranean, Baltic, Nordic and Eastern European regions, aiming to strengthen the role of small farms and small food businesses in ensuring ...
[EN] This study evaluates the contribution of agroecology to food security, resilience and mitigation of climate change in family farming, in the Mariño basin (Peru). We use the three principles of Climate Smart Agriculture ...
Cuevas Rodríguez, Laura(Universitat Politècnica de València, 2020-09-02)
[ES] Según la FAO (Food and Agriculture Organization), en los próximos años se producirá un aumento del consumo y de la producción de carne según va aumentando la población. Este organismo y la Organización Mundial de la ...
Cano Embuena, Amalia Isabel(Universitat Politècnica de València, 2011-09-29)
Los consumidores juegan un papel muy importante dentro del marco de
la seguridad alimentaria, ya que la rutina que realizan desde que compran
los alimentos hasta que los consumen puede condicionar la seguridad de ...
Gimeno García, Rafael(Universitat Politècnica de València, 2015-06-15)
[EN] The international market of palm oil, as well as the consequences that plantations
Have when produce it, in the field of environmental degradation of their
Territories, and therefore of their societies, the problems ...
Syfert, M.M.; Castañeda-Álvarez, N.P.; Khoury, C.K.; Särkinen, T.; Sosa, C.C.; Achicanoy, H.A.; Bernau, V.; Prohens Tomás, Jaime; Daunay, Marie Christine; Knapp, Sandra(Botanical Society of America, 2016)
[EN] Crop wild relatives (CWR) provide important traits for plant breeding, including pest, pathogen, and abiotic stress resistance. Therefore, their conservation and future availability are essential for food security. ...
Nácher Milán, Aurora(Universitat Politècnica de València, 2013-04-17)
[ES] El sistema de Análisis de Peligros y Puntos de Control Crítico (APPCC)
ha resultado ser una metodología, con base científica y racional, muy útil
para el autocontrol de las industrias alimentarias y por ello, en ...
Saura Corella, Angel(Universitat Politècnica de València, 2016-10-20)
[ES] El objetivo del TFG es realizar un análisis de peligros y puntos de control críticos (APPCC) correspondiente a la fabricación de piensos en una explotación avícola ubicada en Sinarcas. Como industria agroalimentaria, ...
Sánchez, Mercedes; Sanjuán, Ana; Akl, Georges(Universitat Politècnica de València, 2001)
[EN] Consumers in developed countries are becoming increasingly aware of food safety, that is to say, the influence of food on human health. The public concern is deeper for those products, such as beef, that have suffered ...
Mateu García, Diego(Universitat Politècnica de València, 2015-07-10)
[EN] It has been elaborated and implemented the food security plan of a pig slaughterhouse. This plan has 9 plans of Hygiene and Traceability Prerequisits and a plan of Hazard Analisys and Critica Control Points (HACCP).
In ...
Val Lahoz, Marcos(Universitat Politècnica de València, 2015-10-29)
[ES] En los últimos años, la creciente demanda en productos saludables y seguros,
junto con los recientes cambios en los hábitos de consumo, han impulsado la
aparición en el mercado nacional de productos innovadores como ...
Mencía Gijón, Beatriz(Universitat Politècnica de València, 2014-06-06)
[ES] El presente trabajo pretende estudiar las realidades de los campesinos productores de cultivos de coca
en el proceso de sustitución a cultivos viables (proyectos de desarrollo alternativo) y como esto afecta
a su ...
[EN] Food (in)security has become a challenge not only for developing economies but also for High Income Countries. In parallel, food scholars have actively investigated the contribution of alternative food networks (AFNs) ...
Vicente, Oscar(University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, 2022-06)
[EN] Climate change represents a major challenge for food security in the coming years, as it is causing a significant reduction of crop yields worldwide, primarily due to the increase in the intensity and frequency of ...
Cerezo Martínez, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2017-09-29)
[ES] A pesar de los avances globales en seguridad alimentaria, los informes de FAO muestran una
situación de estancamiento, e incluso deterioro, en el continente africano, donde se concentra buena parte
de la población ...
García Picó, María Amparo(Universitat Politècnica de València, 2015-06-17)
[EN]
There have been three studies in a meat industry to control and improve production yields and hygienic-sanitary quality at certain stages of production. The first two works were developed in the beef ...
Aznar Pretel, Ana María(Universitat Politècnica de València, 2024-10-23)
[ES] Este trabajo tiene como objetivo introducir nuevas técnicas automatizadas para el enriquecimiento de los tesauros, que eran herramientas clásicas para la organización de la información. El material utilizado en este ...
Liu, Minhui(Universitat Politècnica de València, 2015-10-02)
[ES] El presente TFG tiene como objetivo la elaboración de un plan de empresa para la
creación de una empresa dedicada a la importación y exportación de alimentación
infantil entre China y España denominada “Daoji ...
García Jiménez, Paula(Universitat Politècnica de València, 2021-10-08)
[ES] La seguridad alimentaria es un concepto complejo. Tal y como la FAO la definió tras la Cumbre
Mundial de la Alimentación que tuvo lugar en Roma en 1996, la seguridad alimentaria “se da
cuando todas las personas ...