Mas Gadea, Ester(Universitat Politècnica de València, 2023-10-19)
[ES] La humanidad siempre ha empleado los alimentos como fuente de remedios para curar y prevenir sus afecciones, a pesar de no conocer las causas científicas de su funcionamiento, y en ocasiones utilizar productos sin ...
[EN] This article delves into an analysis of consumer behavior towards
functional foods, utilizing a cluster analysis approach. To gather data, a structured online questionnaire was employed, employing a non-probabilistic ...
de Dienes Alicia, Harrar; García-Melón, Mónica; Alcaide Marzal, Jorge(2011)
Functional foods is one of the fastest growing food categories due to the increasing interest to maintain health through proper feeding habits. Understanding the factors that affect consumer choices of food that contain ...
Tortajada Martínez, Sara(Universitat Politècnica de València, 2024-10-04)
[ES] El aprovechamiento de subproductos en la industria alimentaria se ha convertido en un pilar fundamental de la sostenibilidad, y cada vez más, las empresas buscan formas innovadoras de valorizar sus productos. En este ...
Petrescu, Dacinia Crina; Petrescu-Mag, R. M.(Universitat Politècnica de València, 2018-12-27)
[EN] Rabbit is one of the most versatile livestock species, responding successfully to bio-economic principles, which promote a clever use of resources and their conversion into added value products, such as functional ...
Fernández Segura, Sofía(Universitat Politècnica de València, 2015-09-04)
[EN] The aim of this study is the development of a healthier soluble cocoa by total or partial
substitution of white sugar by non-refined sugarcane. White sugar (WS) is a food appreciated
for its organoleptic and ...
Bernat Pérez, Neus(Universitat Politècnica de València, 2013-11-19)
El proyecto de tesis tiene como fin desarrollar y caracterizar productos fermentados a partir de licuados vegetales con una excelente calidad nutricional y sensorial. Para conseguir el propósito mencionado se eligieron ...
Martí Llorca, María del Mar(Universitat Politècnica de València, 2013-11-20)
[ES] El objetivo de este trabajo ha sido seleccionar el material vegetal más adecuado para obtener extractos de pimiento, ricos en compuestos bioactivos, para su uso en el enriquecimiento de alimentos y/o en la formulación ...
[EN] The aim of this study was to evaluate the use of lulo juice as substrate for producing a potentially probiotic beverage with Lactobacillus reuteri CECT 925. Lulo juices at two pH levels and two levels of HPH treatment ...
Gómez Gómez, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2014-09-24)
[ES] El consumidor valora de forma muy positiva aquellos alimentos que, además de ser de conveniencia, poseen sustancias con posibles efectos saludables a largo plazo, como los compuestos bioactivos. En los últimos años, ...
Prósper Ortega, Esther(Universitat Politècnica de València, 2021-07-16)
[ES] La tecnología de radiación por microondas se ha desarrollado desde principios del siglo XX, encontrando aplicación en diversas industrias entre las que ese encuentra la industria alimentaria. El calentamiento volumétrico, ...
López Navarro, Rocío(Universitat Politècnica de València, 2015-09-02)
[EN] The consumer values very positively food that, in addition to being convenience food,
they have substances with possible long-term healthy effects, such as bioactive
compounds. In recent years, pepper is being ...
[EN] Active ingredients can be supplemented into a bakery product to produce functional food. However, the preservation of the functionality of these active ingredients during baking remains a challenge for food industry. ...
[ES] Hoy en día, la sostenibilidad de un producto, un proceso o un sistema se evalúa en función de sus dimensiones medioambiental, social y económica. Los retos de la sostenibilidad se plantean en todas las fases del sistema ...
[EN] A diet rich in vegetables has been associated with a reduced risk of many diseases related
to aging and modern lifestyle. Over the past several decades, many researches have pointed out
the direct relation between the ...
Ramirez Pulido, Bibiana(Universitat Politècnica de València, 2020-10-13)
[ES] El desperdicio de alimentos es motivo de preocupación en todo el mundo, ya que representa una amenaza constante para el medio ambiente y un grave problema operativo para la industria alimentaria. Los subproductos de ...