Fourquin, Chloe; Del Cerro Fernández, Carolina; Victoria, Filipe C.; Vialette-Guiraud, Aurélie; de Oliveira, Antonio C.; Ferrandiz Maestre, Cristina(American Society of Plant Biologists, 2013-06)
[EN] Angiosperms are the most diverse and numerous group of plants, and it is generally accepted that this evolutionary success owes in part to the diversity found in fruits, key for protecting the developing seeds and ...
The pepino (Solanum muricatum Aiton) is a neglected Andean crop that has elicited an increasing interest from exotic fruit markets. The pepino is highly diverse and, by using appropriate breeding strategies, it has been ...
ZAMBRANO RODRIGUEZ, JOSÉ(Universitat Politècnica de València, 2013-05-17)
La arquitectura de la parte aérea de la planta depende de la actividad del meristemo apical
del tallo (SAM), que genera todos los órganos de la planta. Inicialmente, el SAM es un
meristemo vegetativo que produce hojas ...
Alonso Molina, José Luís; Amoros, Inmaculada; Cañigral Cárcel, Irene(SPRINGER, 2011)
[EN] Cryptosporidium and Giardia are major causes of diarrheal disease in humans worldwide and are major causes of protozoan waterborne diseases. Two DNA TaqMan PCR-based Giardia and Cryptosporidium methods targeting a ...
Labastida Jaimes, Diana Laura(Universitat Politècnica de València, 2020-10-20)
[ES] Las legumbres desempeñan un papel fundamental en la seguridad alimentaria de países en desarrollo. Dentro de este grupo, el frijol común Phaseolus vulgaris es especialmente importante para el consumo humano, ya que ...
Magraner Mifsud, Salvador(Universitat Politècnica de València, 2023-10-10)
[ES] La pitaya es una planta perenne de tipo arbustivo originaria de Centroamérica que se está extendiendo en nuestro país debido, entre otras cosas, a su rusticidad y a su elevada tasa de rentabilidad. Una de las problemáticas ...
Almudever Castro, Sara(Universitat Politècnica de València, 2022-09-08)
[ES] Recientemente se ha observado un auge en el consumo de hortalizas y frutas de cosecha orgánica cuyo consumo en crudo puede suponer un riesgo en la seguridad alimentaria para el consumidor, ya sea por su potencial ...
Domínguez Núñez, Yolanda(Universitat Politècnica de València, 2023-09-11)
[ES] Actualmente existe una emergente preocupación por el aumento de bacterias con resistencia a antibióticos. La introducción de las mismas en la cadena trófica humana resulta alarmante en el ámbito sanitario, por su ...
Campos Vega, Manuel(Universitat Politècnica de València, 2020-02-13)
[ES] El tomate es un fruto con alto contenido en agua, esto genera problemas durante su manejo, transporte y comercialización; los cuales desembocan en pérdidas económicas. Para reducir estas pérdidas, la mejora genética ...
Canet Hermida, Julia(Universitat Politècnica de València, 2016-09-26)
[ES] El cáncer de mama es uno de los tumores más frecuentes entre las mujeres de todo el mundo.Avances recientes tanto en diagnóstico como en tratamiento están dando resultados prometedores con un aumento notable de la ...
Martínez Navarro, Germán; Forment Millet, José Javier; Llave, Cesar; Pallás Benet, Vicente; Gomez, Gustavo Germán(Public Library of Science, 2011)
[EN] Micro RNAS (miRNAs) are a class of endogenous small non coding RNAs involved in the post-transcriptional regulation of gene expression. In plants, a great number of conserved and specific miRNAs, mainly arising from ...
[EN] The NGATHA (NGA) clade of transcription factors (TFs) forms a small subfamily of four members in Arabidopsis thaliana. NGA genes act redundantly to direct the development of apical tissues in the gynoecium, where they ...
Tortajada Genaro, Luis Antonio; Santiago Felipe, Sara; Morais Ezquerro, Sergi Beñat; GABALDÓN, JOSE ANTONIO; Puchades Pla, Rosa; Maquieira Catala, Ángel(American Chemical Society, 2012-01-11)
The development of a DNA microarray method on a digital versatile disk (DVD) is described for the simultaneous detection of traces of hazelnut (Corylus avellana L.), peanut (Arachis hypogaea), and soybean (Glycine max) in ...
Ahrazem, Oussama; Rubio Moraga, Angela; González Nebauer, Sergio; Molina Romero, Rosa Victoria; Gómez Gómez, Lourdes(American Chemical Society, 2015-10-14)
[EN] The present state of knowledge concerning developmental processes and the secondary metabolism of saffron, Crocus sativus L. (Iridaceae), along with the genes involved in these processes so far known, is reviewed. ...
[EN] Legumes usually have compound inflorescences, where flowers/pods develop from secondary inflorescences (I2), formed laterally at the primary inflorescence (I1). Number of flowers per I2, characteristic of each legume ...
Carbó Armiñana, Amelia(Universitat Politècnica de València, 2024-02-27)
[ES] La historia de la humanidad ha ido acompañada de la mejora de los productos alimenticios, utilizando procesos de selección. En la primera parte del siglo pasado se utilizaron técnicas de mejora, como la fusión de ...