Romero Rueda, Tamara; Palomares Carrasco, José Luis; Moya, V.J.; Loor, Juan J.; Fernández Martínez, Carlos Javier(MDPI AG, 2021-01)
[EN] Reducing methane emissions in ruminants with the recycling of agro-industrial by-products is of great importance today. Pruning waste from citrus trees is currently burned or incorporated into soil. Regarding rice ...
Fernández Martínez, Carlos Javier; Gomis-Tena Dolz, Julio; Hernández Ferrer, Alberto; Saiz Rodríguez, Francisco Javier(MDPI AG, 2019-06-21)
[EN] Methane (CH4) is a natural by-product of microbial fermentation in the rumen and is a powerful greenhouse gas. An open-circuit indirect calorimetry system for continuous determination of CH4 and CO2 production and O-2 ...
Peiró Asensi, Joel(Universitat Politècnica de València, 2024-03-28)
[ES] El sector ovino-caprino, incluyendo ambas orientaciones productivas (carne y leche) representa en torno al 4 % de la Producción Final Agraria (PFA) en España, con un valor estimado de 2.267,0 millones de euros en 2021. ...
Domingo Marcos, Ester María(Universitat Politècnica de València, 2017-07-20)
[ES] Existe la opinión generalizada, en el sector caprino de leche, que la
ejecución del ordeño mecánico es excesivamente lenta. Tras la realización de un
estudio previo, se ha llegado a la conclusi ...
Fernández Martínez, Carlos Javier; Hernando, I.; Moreno-Latorre, E.; Loor, J.J.(Cambridge University Press, 2020-08)
[EN] The main objective of this study was to develop a dynamic energy balance model for dairy goats to describe and quantify energy partitioning between energy used for work (milk) and that lost to the environment. Increasing ...
Fernández Martínez, Carlos Javier; Loor, Juan J.(American Society of Animal Science, 2023-01-03)
[EN] Feed costs are overwhelmingly the largest expense for dairy producers. Thus, improving milk production efficiency (milk fat and protein are the main incomes for farmers) is of great economic importance in the dairy ...
[EN] A dynamic model of methane (CH4) emission in goats was proposed and parameterized from energy balance experimental data. The model focused on dry matter intake and fat content of the diet as explanatory variables for ...
Monllor Guerra, Paula(Universitat Politècnica de València, 2013-03-10)
[ES] 10 cabras en lactación con 2 dietas que difieren en el nivel de almidón. Se evaluó la producción de CH4 por intercambio respiratorio. La dieta con un 15% de almidón a penas disminuyó la producción de CH4 (4,06%) frente ...
López Luján, Mª del Carmen(Universitat Politècnica de València, 2011-07-22)
Se realizaron dos pruebas de digestibilidad mediante la administración de dos dietas que difirieron únicamente en el tipo de cereal (grano de cebada o maíz). La producción de metano y CO2, y el consumo de O2, se determinaron ...
Rubio Oquendo, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2019-10-04)
[ES] De un rebaño de 150 cabras de raza Murciano-Granadina en lactación se seleccionarán 10 cabras, de las cuales 5 comerán una dieta control y las otras 5 otra que incorpora paja de arroz y hoja de naranjo procedente de ...
Rabasa Edo, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2017-02-21)
[ES] La alimentación supone un coste muy elevado en las explotaciones de ganado caprino
en condiciones intensivas. El empleo de subproductos permite aumentar la
disponibilidad de fuentes de alimentos y reducir costes.
En ...
Añó Mondragó, Paula(Universitat Politècnica de València, 2018-10-23)
El uso de restos de poda para alimentación del ganado no se ha evaluado nutritivamente y tiene la ventaja de eliminar la necesidad de elaborar costosos programas de eliminación de residuos.
Es por esto, que el objetivo ...
Ruiz Mojica, Diana Ximena(Universitat Politècnica de València, 2013-04-18)
[ES] En este trabajo se busca, mediante la técnica de cámara dinámica medir la emisión de gases de cabras en lactación y posibles cambios en su comportamiento. Los resultados mostraron que los animales alimentados con ...
López Luján, Mª del Carmen; Ródenas Martínez, Luis; Piquer Querol, Olga; Martinez-Paredes, Eugenio; Cerisuelo, Alba; Pascual Amorós, Juan José; Fernández Martínez, Carlos Javier(Taylor & Francis, 2010-09)
[EN] To study the effect of physical form of alfalfa on methane production, long (L) or chopped (C) alfalfa hay was fed with barley (B) or corn (C) to three 2 years old Murciano-Granadina dairy goats. Sunflower meal ...
Fernández Martínez, Carlos Javier; Martí Vicent, José Vicente; Pérez Baena, Ion; Palomares Carrasco, José Luis; Ibáñez-Sanchis, Carla; Segarra, José V.(American Society of Animal Science, 2018)
[EN] The objective of this experiment was to find out the effect of lemon leaves on energy and C-N balances, methane emission, and milk performance in dairy goats. Lemon leaves were used to replace alfalfa as forage in a ...
Méndez Morales, Paola Milena(Universitat Politècnica de València, 2017-02-02)
[EN] Early studies developed at l'Institut de Ciencia i Animal Technology (ICTA) of the Polytechnic University of Valencia (UPV) showed enough differences between the Murciano-Grenadians kids (MG) pure and crossed Boer ...
Roca Saura, Victoria(Universitat Politècnica de València, 2019-10-25)
[ES] En el actual trabajo se quiere evaluar el efecto de subproductos de residuos de poda de
cítricos de naranja y limón y de paja de arroz en cabras Murciano-Granadinas en
mantenimiento. Para ello se diseñaran dos ...
The aim was to verify the validity of the double oxytocin-milking (DOT) method as milk
yield estimator during the suckling period of lactating dairy goats. To this end, it was necessary
to determine whether the weighing ...
Cerdà Molins, Marina(Universitat Politècnica de València, 2018-12-12)
[ES] Con el objetivo de aprovechar los residuos de la paja de arroz y de la hoja de naranjo para la
alimentación animal, se hizo un estudio donde se utilizaron 10 cabras hembras de raza Murciano
– Granadina en mitad de ...
Ibáñez Sanchis, Carla; Moya, V.J.; Arriaga, Haritz; López, Diana María; Merino, Pilar; Fernández Martínez, Carlos Javier(Scientific Research Publishing, 2015-04-20)
[EN] Feeding systems for dairy ruminants need to ensure high intake of energy to achieve maximum
milk production potential. This might be accomplished by raising the dietary concentration of cereal
grain. Increasing the ...