Ortuño Cases, Carmen; Martinez Pastor, Maria Teresa; Mulet Pons, Antonio; Benedito Fort, José Javier(Elsevier, 2013-05)
[EN] The objective of the study was to analyze the influence of high power ultrasound (HPU) on the supercritical carbon dioxide (SC-CO2) inactivation kinetics of Saccharomyces cerevisiae and to determine the effect of the ...
Tarasyuk, Sofiya(Universitat Politècnica de València, 2019-10-21)
[ES] Las tecnologías térmicas son las más utilizadas para garantizar la seguridad alimentaria de los zumos de frutas. No obstante, el uso de temperaturas elevadas tiene efectos negativos, como la disminución del valor ...
[EN] The inactivation kinetics of Escherichia coli (E. coli) and Saccharomyces cerevisiae (S. cerevisiae) cells in apple juice
subjected to supercritical carbon dioxide (SC-CO2) assisted by high power ultrasound (HPU) ...
Gómez-Gómez, Ángela; Brito-de la Fuente, Edmundo; Gallegos, Críspulo; Garcia-Perez, J.V.; Quiles Chuliá, Mª Desamparados; Benedito Fort, José Javier(Elsevier, 2022-01)
[EN] The effect of ultrasound (HPU) on the supercritical carbon dioxide (SC-CO2) inactivation of vegetative bacteria (Escherichia coli, Brevundimonas diminuta) and a fungal spore (Aspergillus niger) at different pressures ...
Gómez-Gómez, Ángela; Brito-de la Fuente, Edmundo; Gallegos, Críspulo; Garcia-Perez, J.V.; Benedito Fort, José Javier(Elsevier, 2020-10)
[EN] Supercritical carbon dioxide (SC-CO2) is a novel method for food pasteurization, but there is still room for improvement in terms of the process shortening and its use in products with high oil content. This study ...
Gómez Gómez, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2021-10-25)
[ES] Generalmente, se utilizan tratamientos térmicos para la esterilización de emulsiones. Sin embargo, el calentamiento ha demostrado inducir la hidrólisis de lípidos y lecitina. En este sentido, las tecnologías no térmicas ...