Nogueira, Gislaine; Fakhouri, Farayde; de Oliveira, Rafael(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] The objective of this research work was to obtain blackberry pulp powder (BL, without encapsulating agent) and microencapsulated blackberry pulp (ML, with encapsulating agent :mixture of starch arrowroot and gum arabic ...
Gonzalez Zamora, Freddy(Universitat Politècnica de València, 2014-02-28)
[ES] Con la intención de promover el consumo de fruta, se ha trabajado en
algunas de las propiedades que presentaría el pomelo en polvo. Para ello se
ha elegido la técnica de la atomización y la necesaria incorporación ...
Wu Ng, Yishi(Universitat Politècnica de València, 2013-11-21)
[ES] Las nuevas tendencias de consumo, marcadas por la preferencia de los
consumidores por los alimentos procesados saludables, listos para consumir
y con características sensoriales que sean muy similares a las del ...
Sapper, Mayra Ileana(Universitat Politècnica de València, 2015-10-29)
[ES] Un producto instantáneo es aquel que requiere muy poco esfuerzo para reconstituirse. La rehidratación de un polvo comporta diferentes aspectos, como su capacidad de humedecerse, dispersarse y solubilizarse. El ...
Collazos-Escobar, Gentil Andres; Gutiérrez-Guzmán, Nelson; Váquiro-Herrera, Henry A.; Bon Corbín, José; Carcel, J. A.; Garcia-Perez, J.V.(Elsevier, 2023-11-01)
[EN] The water adsorption properties of Achira biscuits were investigated using a mathematical model-based strategy to understand the relationship between water activity and moisture content due to the fact that it is ...
[EN] The aim of this work was determine the sorption isotherms in roasted beans of specialty coffee at temperatures of 25, 30 and 40 °C and water activities between 0.1 and 0.8 using the dynamic dew point method. The ...
Machirant Bataller, Eva(Universitat Politècnica de València, 2015-11-10)
[ES] El pomelo es una fruta que contiene gran cantidad de ácido ascórbico y compuestos fenólicos, los cuales son beneficiosos para la salud humana. Sin embargo, el consumo de este fruto está limitado por su marcado sabor ...
Luján Olivares, Georgina(Universitat Politècnica de València, 2013-11-19)
[ES] Las frutas cítricas como el pomelo (Citrus paradisi, var. Star Ruby) son alimentos de gran interés en la nutrición humana. Sin embargo su estacionalidad y su corta vida útil limitan su disponibilidad. Dentro de los ...
Igual Ramo, Marta; Ramires, S.; Mosquera, L. H.; Martínez Navarrete, Nuria(Elsevier, 2014-04)
The spray drying of lulo was optimized by using the central composite design of the response surface methodology, to study the effect of inlet air temperature (120-180 degrees C), arabic gum concentration (0-10% w/w), and ...
Puchades Torres, Marcos(Universitat Politècnica de València, 2020-11-30)
[ES] Los patrones de consumo de alimentos entre la población son cada vez más exigentes
en lo que se refiere a la ingesta de productos naturales, saludables, mínimamente
procesados y de máxima calidad. Esto obliga al ...
[EN] Freeze-drying and spray-drying are two techniques used to produce dehydrated food products. Both techniques are easy to use and offer high sensory, nutritive value, and functional quality to foods. However, both ...
[EN] The aim of this study was to contribute 100% to the circular economy models of the agri-food industry through the valorization of the whole orange juice co-product in order to offer it as a natural, versatile, high ...
Collazos Escobar, Gentil Andres(Universitat Politècnica de València, 2020-10-13)
[EN] Water vapor adsorption isotherms represent an effective and valuable tool for predicting the hygroscopic behavior of foods under different humidities and temperatures. Besides, isotherms can be used to determine the ...
[EN] The experimental assessment and computer modeling of the water vapor adsorption isotherms of roasted specialty coffee is addressed in this study. Thus, both coffee beans and ground coffee of medium (850 mu m) and fine ...