Parra-Boronat, Lorena; Mostaza-Colado, David; Yousfi, Salima; Marin, Jose F.; Mauri, Pedro V.; Lloret, Jaime(MDPI AG, 2021-09)
[EN] The use of drones in agriculture is becoming a valuable tool for crop monitoring. There are some critical moments for crop success; the establishment is one of those. In this paper, we present an initial approximation ...
[EN] A single mode microwave cavity, with a 2.45 GHz microwave source, was modified to have
a microwave fluidized bed and its potential to eliminate Botrytis grey mold (BGM) pathogen
of lentil seeds was evaluated. Air ...
Bayona Cuallado, Raúl(Universitat Politècnica de València, 2022-03-04)
[ES] La lenteja (Lens culinaris) es una de las leguminosas altamente consumidas en el mundo ya que son una fuente rica de rica de proteínas, micronutrientes esenciales y antioxidantes (Khazaei et al., 2019). También hay ...
Sánchez-García, Janaina Madelein; Muñoz-Pina, Sara; García-Hernández, Jorge; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(MDPI AG, 2023-03)
[EN] Solid-state fermentation (SSF) with Pleurotus ostreatus enhances the nutritional value of legumes. However, drying can cause significant changes in physical and nutritional properties of the final products. Thus, this ...
Tercero Atencia, Esther(Universitat Politècnica de València, 2021-09-01)
[ES] Las lentejas (Lens culinaris) es una de las legumbres más consumidas a nivel mundial, en parte debido a la calidad de su perfil nutricional, rico en proteínas, fibra, vitaminas y minerales. Además, tanto su cultivo ...
Parra, Lorena; Mostaza-Colado, David; Marin, Jose F.; Mauri, Pedro V.; Lloret, Jaime(MDPI AG, 2022-02)
[EN] Mixed crops are one of the fundamental pillars of agroecological practices. Row intercropping is one of the mixed cropping options based on the combination of two or more species to reduce their impacts. Nonetheless, ...
Miravalls Calpe, Eva(Universitat Politècnica de València, 2023-07-25)
[ES] La histamina es una amina biógena, producto de la descarboxilación del aminoácido L-histidina, reacción catalizada por la enzima L-histidina descarboxilasa (EC.4.1.1.22). En el ser humano, la histamina está involucrada ...
Sánchez-García, Janaina Madelein; Muñoz-Pina, Sara; García Hernández, Jorge; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Elsevier, 2024-01-01)
[EN] Solid-state fermentation reportedly improves the nutritional and sensory properties of legumes and pseudocer-eals. This study examined changes in the volatile profile using HS-SPME-GC-MS of two varieties of lentil and ...