[EN] In this study, the effect of two hot air drying conditions (40 degrees C for 23 h and 60 degrees C for 9 h) on the content, antioxidant activity, microstructure, and luminescence properties of persimmon carotenoids ...
[EN] Persimmon fruit are an important source of phenolic compounds, dietary fibre, and carotenoids. However, the location of these elements in the tissue is directly connected with processing techniques used. The aim of ...
Domenech Carbo, Mª Teresa; Vázquez de Agredos Pascual, María Luisa; Osete Cortina, Laura; Domenech Carbo, Antonio; Guasch Ferré, Núria; Manzanilla, Linda R.; Vidal Lorenzo, Cristina(Elsevier, 2012-04)
The present paper reports the chemical data obtained on samples of pigmenting materials contained in 31 miniature vessels found in a burial found in Teopancazco, a multiethnic neighborhood center located in the southeastern ...
[EN] Numerous studies conducted have shown a direct relationship between the high consumption of saturated andtrans-fats and the risk of suffering from cardiovascular diseases, diabetes, and different cancers. Oleogels, ...
López García, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2020-09-15)
[ES] El caqui es uno de los cultivos que ha experimentado un mayor crecimiento en los últimos años en España. Este aumento en la producción ha ido acompañado de un aumento significativo en el volumen de pérdidas, que ...
Moya Rodríguez, Verónica(Universitat Politècnica de València, 2016-06-30)
[ES] Debido al interés que muestran los consumidores por seguir una alimentación saludable, en la actualidad muchas investigaciones están dirigiendo sus objetivos hacia el desarrollo de nuevos alimentos funcionales. Los ...