Calvo Lerma, Joaquim(Universitat Politècnica de València, 2015-11-04)
[ES] El óptimo ajuste de la Terapia de Sustitución Enzimática en pacientes con insuficiencia pancreática sigue siendo un desafío. Actualmente no existen estudios que permitan adaptar las dosis de suplemento enzimático en ...
Asensio-Grau, Andrea; Peinado Pardo, Irene; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Elsevier, 2018)
[EN] Digestibility of macro and micronutrients depends on the ingested food as well as on gastrointestinal conditions, being those suboptimal in exocrine pancreatic insufficiency (EPI) patients. Under this scenario, oral ...
[EN] Two experiments were carried out to investigate how milking in mid-line (ML) affects the lipolysis level and milk composition in goat livestock, in comparison with low-line (LL) milking. The first experiment took ...
Villa Consuegra, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] La insuficiencia pancreática es una manifestación clínica que se caracteriza por la incapacidad
del páncreas de liberar suficiente enzima pancreática al intestino delgado, necesaria para digerir
los nutrientes ...
Ginés Ramón, Ferran(Universitat Politècnica de València, 2015-10-26)
[ES] La insuficiencia pancreática conlleva la maldigestión de los alimentos,
especialmente de aquellos que tienen una naturaleza lipídica y vitaminas
liposolubles. Actualmente, el tratamiento para esta enfermedad consiste ...
Calvo-Lerma, Joaquim; Asensio-Grau, Andrea; García Hernández, Jorge; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(MDPI AG, 2022-02)
[EN] Fermentation of plant-based substrates with edible fungi enhances the nutrient profile and digestibility, but it has been scarcely applied to edible seeds, which are rich in healthy lipids. In this study, chia and ...
Asensio-Grau, Andrea; Calvo-Lerma, Joaquim; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Taylor & Francis, 2018)
[EN] Digestibility of macronutrients depends on the food matrix structure as well as on gastrointestinal conditions, especially in patients with exocrine pancreatic insufficiency. In this situation, an
oral enzyme ...
Calvo-Lerma, Joaquim; Paz-Yépez, Carolina; Asensio-Grau, Andrea; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(MDPI AG, 2020-03)
[EN] Chia seeds present with an excellent nutrient profile, including polyunsaturated fat, protein, fibre and bioactive compounds, which make them a potential food or ingredient to bring beneficial health effects. However, ...
Hernández-Olivas, Éver; Asensio-Grau, Andrea; Calvo-Lerma, Joaquim; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Elsevier, 2023-09-29)
[EN] There is little information about the impact of refrigeration and freezing-thawing on breast milk digestibility under gastrointestinal conditions of healthy infants or those requiring pancreatic enzyme replacement ...
Villalobos Pineda, Karla Katherine(Universitat Politècnica de València, 2020-05-07)
[ES] Las semillas de chía son una excelente fuente de proteínas, ácidos grasos insaturados, fibra y compuestos antioxidantes. Sin embargo, la estructura matricial de las semillas parece limitar la digestibilidad y liberación ...
Asensio Grau, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2021-09-02)
[ES] De entre las metodologías disponibles para estudiar la digestión de alimentos, los modelos de digestión in vitro se plantean como procedimientos válidos para este propósito. La digestión in vitro consiste en simular ...
Calvo-Lerma, Joaquim; Fornes-Ferrer, Victoria; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Elsevier, 2019-11)
[EN] In vitro digestion models are a valid methodology to study nutrient hydrolysis by simulating standard physiological gastrointestinal conditions. However, there are pathologies in which some conditions are affected, ...
Calvo-Lerma, Joaquim; Fornés-Ferrer, Victoria; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Blackwell Publishing, 2018)
[EN] In vitro digestion research has scarcely addressed the assessment of the complexity of digestion in real food. The aim of the present study was to evaluate the influence of intestinal conditions, nonlipid components, ...
Asensio-Grau, Andrea; Calvo-Lerma, Joaquim; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Elsevier, 2021-04-16)
[EN] Salmon is the main dietary source of omega-3 lipids and contains high-biological value protein. However, processing techniques could affect macronutrient digestibility. Also, altered intestinal conditions, particularly ...
Asensio-Grau, Andrea; Peinado, I.; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Elsevier, 2019-10)
[EN] Exocrine Pancreatic Insufficiency (EPI) implies maldigestion, being pancreatic enzyme replacement therapy the treatment to enhance digestibility. This study aims at analysing the influence of cheese-related factors ...
Martynenko, Anastasia(Universitat Politècnica de València, 2015-10-26)
[ES] La obesidad es un trastorno del metabolismo de los lípidos y sigue
siendo un problema mundial, ocupando el quinto puesto como causa de las
muertes en todo el mundo. La obesidad se considera un desequilibrio a ...
Barberá Bellés, Aurora(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] La insuficiencia pancreática exocrina (IPE) es una de las complicaciones principales de las
enfermedades del páncreas y consiste en la incapacidad del páncreas para sintetizar la cantidad
de enzimas necesarias para ...
Sánchez García, Janaina(Universitat Politècnica de València, 2019-10-08)
[ES] El envejecimiento es un proceso biológico que desencadena en una serie de cambios estructurales y funcionales, provocando alteración y deterioro a nivel del tracto digestivo, lo cual provoca maldigestión y malnutrición ...
Dios Pérez, Inmaculada de(Universitat Politècnica de València, 2017-09-21)
[ES] La insuficiencia pancreática exocrina (IPE) es una afección grave asociada a diversas enfermedades caracterizadas por la incapacidad del páncreas para secretar la cantidad suficiente de enzimas, ocasionando una ...