Rizo Párraga, Arancha María; Mañes Lázaro, Verónica; Fuentes López, Ana; Fernández Segovia, Isabel; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2015-03)
[EN] We aimed to optimise a new smoking-salting method using water-vapour permeable bags to obtain smoke-flavoured salmon. This involved a smoking-salting process with three salt doses (4, 6, 8 g salt/100 g fresh salmon) ...
Tamarit Agudo, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2015-11-19)
[ES] El objetivo de este estudio fue evaluar el efecto de un nuevo método de salado-ahumado empleando bolsas permeables al vapor de agua en la calidad y vida útil de bacalao ahumado. Para ello se llevó a cabo un proceso ...
Rizo, Arantxa; Fuentes López, Ana; Fernández Segovia, Isabel; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2016)
[EN] The objective of this study was to adapt and optimise a new smoking-salting process developed for salmon to obtain smoke-flavoured cod. Fish was processed at 60% relative humidity (RH)/5 degrees C for 24 h using ...