Aguado García, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2018-07-30)
[EN] From the industry has been reported high demand for the need to investigate this type of
equipment, since it requires a large part of research and experimentation in the empirical part,
paying ...
Muñoz Biendicho, Mario(Universitat Politècnica de València, 2015-09-10)
[EN] A methodology was proposed for spray drying process design to synthesize rosehip
microcapsules with a future cosmetic application. First was developed an experimental
practice in a spray dryer Büchi B-290 and ...
Montaner Tarrazona, Hugo(Universitat Politècnica de València, 2024-10-16)
[ES] Para el proyecto que se va a describir a continuación se ha diseñado una gama de tres gorras que ayudan a los usuarios tanto a prevenir como a tratar determinadas afecciones capilares. Concretamente se abordan la ...
[EN] In a new probiotic food, besides adequate physicochemical properties, it is necessary to ensure a minimum probiotic content after processing, storage, and throughout gastrointestinal (GI) digestion. The aim of this ...
Cebrián Ortega, Guillem(Universitat Politècnica de València, 2023-09-05)
[ES] La tècnica d'assecat per atomització és una de les més utilitzades en el sector alimentari per a encapsular tant aromes com olis essencials. Aquest procés permet allargar la seua vida útil a més de millorar la seua ...
[EN] This study is aimed to improve the antioxidant property of instant coffee by using microencapsulation technique and spray drying. Concentrated coffee extract was mixed with Konjac glucomannan hydrolysate (KGMH) and ...
Navarro Selma, Ignacio(Universitat Politècnica de València, 2015-11-13)
[ES] Uno de los factores clave en la calidad de los productos elaborados por las empresas del sector de la alimentación es la preservación de los aromas propios del alimento. En este trabajo se han estudiado los efectos ...
Castro Gil, Carla María(Universitat Politècnica de València, 2021-09-01)
[ES] Uno de los retos actuales de la industria alimentaria es la mejora de la estabilidad de los colorantes naturales aplicados en matrices alimentarias. Concretamente, los colorantes antociánicos son uno de los productos ...
Dolçà Camáñez, Celia(Universitat Politècnica de València, 2015-12-14)
[CA] L’ús de pesticides químics ocasiona un gran nombre de problemes per a la salut humana i el medi ambient. Davant aquesta problemàtica, els “Green Pesticides” es converteixen en una alternativa.
La seva forma d’obtenció ...
[EN] This study aimed to evaluate the use of artichoke bracts in oil microencapsulation by spray drying. Thus, 1% and 2% w/w of this material was added to sunflower O/W emulsions to partially replace maltodextrin and ...
Tomás Egea, Juan Ángel(Universitat Politècnica de València, 2022-04-29)
[ES] El objetivo de la presente tesis es el de desarrollar y utilizar técnicas basadas en la fotónica de baja frecuencia, como la radiofrecuencia, las microondas y los infrarrojos, para monitorizar de forma no destructiva ...
[EN] Potential factors leading to surface oil were investigated by analyzing the impact of emulsion properties, atomization and drying conditions separately. An increased oil load, droplet size and in particular the size ...
Some nonserious skin infections can be treated by hydration and antibacterial control. Microcapsules containing aloe-chitin are often used to treat this kind of problem. Microcapsules were applied to cotton fabrics by ...
[EN] This study focused on the mechanical and morphological properties of lignocellulosic heritage textiles (cotton and hemp) made using eco-friendly salvia and thyme microencapsulated essential oils, characterized by low ...
Mancebo Campos, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2020-07-30)
[ES] La remolacha es una raíz casi esférica de forma globosa con un color morado muy característico, rica en minerales y compuestos bioactivos de entre los que destacan los compuestos fenólicos. Suele usarse en conserva ...
The formation of microcapsules with ß-cyclodextrin (ß-CD) can protect some lipophilic food components that are sensitive to oxygen and heat- or light-induced degradation. Microencapsulation of essential oil with this ...
[EN] The objective of this research was to microencapsulating the pumpkin seed oil (PSO) by the spray dryer and also investigating the effects of some process conditions on physicochemical properties of PSO microparticles. ...
Tomas-Egea, Juan Angel; Fito, Pedro J.; Colom Palero, Ricardo José; Castro Giraldez, Marta(MDPI AG, 2021-09)
[EN] In recent years, the general and scientific interest in nutrition, digestion, and what role they play in our body has increased, and there is still much work to be carried out in the field of developing sensors and ...
Ortega Gabás, Silvia Pilar(Universitat Politècnica de València, 2016-10-17)
[ES] La técnica de microencapsulación y su aplicación en diferentes campos ha tenido un gran auge en las últimas décadas, se está observando cómo posee multitud de aplicaciones prácticas en sectores muy diferentes, como ...