Reinosa, J. J.; García-Baños, Beatriz; Catalá Civera, José Manuel; Fernández Lozano, J. F.(Elsevier, 2019-02)
[EN] The thermal evolution of kaolin clay under microwave radiation shows an unexpected large heating rate up to 500 degrees C/min for temperatures > 650 degrees C. Such heating rate is associated with a resistivity drop ...
Muñoz-Mellado Parra, José Luis(Universitat Politècnica de València, 2023-07-26)
[ES] En este trabajo se realizará el diseño de una antena de tipo "continuous transverse stub array" consistente en un conjunto de ranuras alargadas alimentadas en serie mediante una guía de placas paralelas. Se realizarán ...
Pérez Páez, Rocío(Universitat Politècnica de València, 2009-04-02)
Las emulsiones del tipo agua en aceite (w/o) y aceite en agua (o/w) están compuestas por una mezcla de aceite, agua, lodo y otros agentes. Se pueden encontrar en el proceso y/o en los vertidos de diferentes tipos de ...
[EN] Dielectric spectroscopy studies have been performed on fresh and osmotically dehydrated Granny Smith apples. The osmotic treatment consisted on immerse the samples into 65% (w/w) sucrose aqueous solution at 30 degrees ...
Castro Giráldez, Marta; Fito Suñer, Pedro José; Dalla Rosa, Marco; Fito Maupoey, Pedro(Elsevier, 2011-10)
[EN] Dielectric spectroscopy studies have been performed on fresh and osmotically dehydrated kiwifruits (Actinidia deliciosa cv Hayward). The osmotic treatment consisted on the immersion the samples into 65% (w/w) sucrose ...
Igual Ramo, Marta; García Martínez, Eva María; Camacho Vidal, Mª Mar; Martínez Navarrete, Nuria(Elsevier, 2011-04)
The effect of conventional and microwave pasteurization on the main flavonoids present in grapefruit juice and their stability throughout 2 months of refrigerated and frozen storage was evaluated. Individual flavonoids ...
Alternative methods with which to obtain grapefruit jams have been applied. These include the use of osmotic dehydration (OD) and/or microwave energy (MW), as an alternative to conventional heating, and the incorporation ...
Benlloch Tinoco, María; Igual Ramo, Marta; Rodrigo Aliaga, María Dolores; Martínez Navarrete, Nuria(Elsevier, 2013-07)
Enzymes are naturally present in food and can cause product deterioration. For this reason,most food-processing
steps try to reduce the enzymatic activity. The aimof thisworkwas to compare, in terms of both the inactivation
of ...
Ortega Vela, Jesús(Universitat Politècnica de València, 2020-10-19)
[ES] Los problemas a los que se enfrentan los actuales sistemas de comunicación van en aumento, debido a la saturación del espectro electromagnético con canales cada vez más ruidosos y congestionados. Estos inconvenientes ...
Ossorio García, Javier(Universitat Politècnica de València, 2021-05-10)
[ES] La presente tesis doctoral tiene como objetivo principal el estudio, desarrollo, diseño y fabricación de nuevos componentes pasivos de microondas, tales como filtros y multiplexores que operen en las bandas de alta ...
Lin, Enrique(Universitat Politècnica de València, 2023-09-14)
[ES] El objetivo de este trabajo es el diseño de polarizadores capaces de convertir una polarización lineal en circular en bandas de microondas. Para ello se estudiarán primero los parámetros eléctricos de un modelo ...
Llorens Uribe, José(Universitat Politècnica de València, 2017-10-19)
A broadcaster needs to perform territorial disconnections of high importance from a delegation to the Program Production Center. For this design a system contribution of audiovisual signals with high redundancy is required. ...
Merello Giménez, José Manuel(Universitat Politècnica de València, 2019-10-09)
[ES] El objetivo de este TFM es el diseño, la implementación y medida de un dispositivo de microondas en una nueva tecnología integrada en sustrato, la denominada Empty Substrate Integrated Coaxial Line (ESICL). En concreto ...
Laín Rubio, Verónica(Universitat Politècnica de València, 2019-08-01)
[ES] Este trabajo consiste en el diseño y fabricación de una antena de banda ancha para el rango de THz, entre 300GHz y 3THz. La antena se utilizará en fuentes de THz (fotomezcladores). La tecnología utilizada combina ...
Soriano Gómez, Samuel(Universitat Politècnica de València, 2022-10-03)
[ES] El panorama industrial actual demanda cada vez más energía, lo que implica la importancia de investigar y desarrollar tecnologías capaces de aprovechar al máximo la energía suministrada, es decir, que sean eficientes ...
Pascual Folch, Jordi(Universitat Politècnica de València, 2021-07-25)
[ES] En este proyecto de investigación, se propone el diseño, la fabricación y el análisis de dispositivos pasivos de microondas. Se plantea una nueva técnica de fabricación basada en la impresión 3D con un posterior ...
García Cortijo, Sergi; Gasulla Mestre, Ivana(Optical Society of America, 2016-08-05)
[EN] We report a trench-assisted heterogeneous multicore fiber optimized in terms of higher-order dispersion and crosstalk for radiofrequency true time delay operation. The analysis of the influence of the core refractive ...
Igual Ramo, Marta; García Martínez, Eva María; Martín-Esparza, M.E.; Martínez Navarrete, Nuria(Elsevier, 2012-07)
Apricots can be considered as a good source of phenolic compounds, which are beneficial for human health. Microwaves may be an alternative to the conventional sun or hot air drying techniques used to obtain dried apricot. ...
The close relationship between the consumption of fruits and health status stems from the nutritional and non-nutritional compounds found in fruits which play a key role in the prevention of different diseases. However, ...
Benlloch Tinoco, María; Varela Tomasco, Paula Alejandra; Salvador Alcaraz, Ana; Martínez Navarrete, Nuria(Springer Verlag (Germany), 2012-11)
The effect of microwave processing on the characteristics of kiwifruit puree was evaluated by applying various gentle treatments. Different combinations of microwave power/processing time were applied, with power among ...