Álvarez, Antonio; Arias, Carlos; Roibás, David(Universitat Politècnica de València, 2005)
[EN] In this paper we analyze the influence of genetics on milk quality. For that purpose, we use a multi-output production model in which milk quality is included as an additional output in milk production. A distance ...
Orts Tejero, Yoel(Universitat Politècnica de València, 2021-09-29)
[ES] El objetivo de este trabajo fue el de hallar una metodología que permitiera determinar la presencia de mamitis subclínica en el ganado caprino a partir de los análisis realizados con la Espectroscopía de Infrarrojo ...
Terán Flores, José Miguel(Universitat Politècnica de València, 2019-07-30)
[ES] Resumen (en español o valenciano): El presente trabajo de Fin de Máster busca analizar el mercado de la leche en Ecuador. Se quiere entender cuáles han sido los factores determinantes para encaminar el sector a su ...
Cervera Alamar, Mercedes(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] La mastitis se define como "la inflamación de la glándula mamaria", y es una enfermedad muy común en las vacas lecheras. Esta enfermedad sigue siendo un gran desafío para la industria láctea en todo el mundo pese a ...
Peiró Asensi, Joel(Universitat Politècnica de València, 2024-03-28)
[ES] El sector ovino-caprino, incluyendo ambas orientaciones productivas (carne y leche) representa en torno al 4 % de la Producción Final Agraria (PFA) en España, con un valor estimado de 2.267,0 millones de euros en 2021. ...
Hernández-Olivas, Éver; Asensio-Grau, Andrea; Calvo-Lerma, Joaquim; García Hernández, Jorge; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Elsevier, 2022-10)
[EN] Clinical studies have associated the consumption of tiger nuts (Cyperus esculentus L.), and its derivates, with improved macular health, due to the presence of certain liposoluble compounds with antioxidant activity, ...
Palomino López, Marta María(Universitat Politècnica de València, 2021-10-04)
[ES] En el presente TFG se propone realizar el desarrollo de la identidad corporativa de una nueva marca de cosméticos naturales mediante la gestión inteligente, estratégica y creativa de todos aquellos elementos diferenciadores ...
Domínguez Gómez, María Jesús(Universitat Politècnica de València, 2015-05-11)
[EN] This study evaluated the effect of the inclusion of orange pulp in the diet of dairy goats on production, milk composition, cheese yield and RCS. For this, two diets were made, one of them (control diet) consisted of ...
Rabasa Edo, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2017-02-21)
[ES] La alimentación supone un coste muy elevado en las explotaciones de ganado caprino
en condiciones intensivas. El empleo de subproductos permite aumentar la
disponibilidad de fuentes de alimentos y reducir costes.
En ...
Orquera Arguero, Karina Gabriela(Universitat Politècnica de València, 2017-11-27)
Today global warming, climate change and greenhouse gas (GHG) production are topics of great interest as it has been found that different human activities, including agriculture and livestock, are an important source of ...
Zorraquino Lozano, Miguel Angel; Althaus, Rafael Lisandro; Nagel, Orlando Guillermo; Roca Marugán, Marta Isabel; Molina Pons, Mª Pilar(Universidad Nacional del Litoral, 2010)
[EN] The presence of antibiotic residues in milk is not only a potential consumer risk, but may also
cause serious problems in the fermentation processes used in the dairy industry. The aim of the study
was, therefore, ...
Roca Marugán, Marta Isabel; Villegas, L.; Kortabitarte, M.L.; Althaus R. L.; Molina Pons, Mª Pilar(American Dairy Science Association, 2011-11)
The presence of residues of antimicrobial substances
in milk may have serious toxicological and technical
consequences. To date, few studies have been done
to evaluate the effect of heat treatments on β-lactam
residues ...
The aim of this work was to evaluate the effect of intramammary infection (IMI) on the endogenous proteolysis of milk. Four control checks were carried out in the half-udder milk of 10 ewes that acquired unilateral subclinical ...
Ruiz Rico, María; Pérez-Esteve, Édgar; Bernardos Bau, Andrea; Sancenón Galarza, Félix; Martínez-Máñez, Ramón; Marcos Martínez, María Dolores; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2017)
[EN] The antimicrobial activity of essential oils components (EOCs) is well-known. However, their high volatility and powerful aroma limit their application in the formulation of a wide range of food products. In this ...
Antimicrobial coatings are being increasingly used as a means to extend the shelf life of food products. This extension helps consumers cut down on the food waste generated at household level, while at the same time reducing ...
Moret Tatay, Amparo Teresa(Universitat Politècnica de València, 2013-11-22)
[ES] La disfagia se entiende como la dificultad o incapacidad para deglutir líquidos, por lo que éstos deben ser espesados para evitar riesgos de aspiración y asegurar la hidratación del paciente. En este trabajo se ...
Hernández Castaño, Juan Guillermo(Universitat Politècnica de València, 2021-10-08)
[ES] La calidad de una variedad determinada de arroz puede medirse de distintas maneras, en lo que respecta a su rendimiento, tamaño, apariencia, forma y por supuesto, por su calidad culinaria y nutricional. Una de las ...
Villa Consuegra, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] La insuficiencia pancreática es una manifestación clínica que se caracteriza por la incapacidad
del páncreas de liberar suficiente enzima pancreática al intestino delgado, necesaria para digerir
los nutrientes ...
Inat Trigueros, Carlos(Universitat Politècnica de València, 2016-06-21)
[ES] El presente trabajo pretende abordar la problemática del crecimiento de
ciertos géneros bacterianos con metabolismo proteolítico y lipolítico en
leche cruda de cabra. Este hecho tiene implicaciones directas en la ...
Sineiro Garcia, Francisco; Valdês Paços, Bernardo(Universitat Politècnica de València, 2001)
[EN] The milk quota system has increased the rate of the process of dissapearance of farms, affecting mainly to smaller size units, while at the same time it was developing a group of medium and big size, as a result of ...