Cortes-Lopez, Victoria; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau; Blasco, José; Lerma-García, María Jesús(Elsevier, 2018-12)
[EN] The rapid and easy classification of almond varieties with similar morphology, different quality properties and, in most cases, different prices is interesting to protect both the almond industry and the consumers ...
Domínguez-Rodríguez, Marcia; Meyer, Kathleen; Sancenón Galarza, Félix; Blandez, Juan F.; Serrano, Manuel; Martínez-Máñez, Ramón(The Royal Society of Chemistry, 2023-02-23)
[EN] Kidney damage generates changes at the phenotypic and genotypic levels that allow its monitoring using different biomarkers in blood, urine or serum. Among these biomarkers, kidney failure causes the urine overrepresentation ...
Renuncio Gabarda, Laura(Universitat Politècnica de València, 2017-09-15)
[ES] El cacao ha incrementado su precio en el mercado en los últimos años. Por este
motivo, se sospecha que determinados comerciantes de cacao podrían estar adulterando el
cacao en polvo con otros ingredientes más baratos. ...
Civit Sierra, Nuria(Universitat Politècnica de València, 2013-03-11)
[ES] Se uitlizaron un total de 111 muestras de nata, en las que se analizó el contenido de proteína por el metodo de referencia, para llevar a cabo la calibración de un equipo de espectroscopia para determinar la proteína ...
Latorre Sánchez, Consuelo(Universitat Politècnica de València, 2015-10-27)
El contenido de este proyecto engloba el desarrollo, prueba y estimación de las prestaciones de dos sistemas infrarrojos. Por un lado, una cámara infrarroja, y posteriormente el sistema compuesto por dicha cámara y una ...
Sáiz Rubio, Verónica; Rovira Más, Francisco(Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA), 2012-09)
[EN] The geographic information required to implement precision viticulture applications in real fields has led to the
extensive use of remote sensing and airborne imagery. While advantageous because they cover large areas ...
Palacios, M.A.; Bergadà, M.; González, R.; Gamonal, A.; García-Fernández, J.L.; Camacho, Y.(Editorial Universitat Politècnica de València, 2014-06-24)
[EN] The MWR builds, together with the SRAL altimeter, the S3 topography mission. The MWR, developed by EADS CASA Espacio as prime contractor, provides information for tropospheric path correction of SRAL measurements. MWR ...
Guardiola Mocholí, Carles(Universitat Politècnica de València, 2019-01-23)
Se han llevado a cabo dos estudios en el presente TFM.
Para ello, se han utilizado 3 técnicas estadísticas multivariantes, las cuales han sido las mismas en ambos estudios, para probar cuál de ellas se ajustaba más a los ...
Quelal-Vásconez, Maribel Alexandra; Lerma-García, María Jesús; Pérez-Esteve, Édgar; Arnau-Bonachera, Alberto; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau(Elsevier, 2019-05)
[EN] Cocoa shell must be removed from the cocoa bean before or after the roasting process. In the case of a low efficient peeling process or the intentional addition of cocoa shell to cocoa products (i.e. cocoa powders) ...
Romero del Castillo-Shelly, Roser; Sans, Silvia; Casañas Artigas, Francesc; Soler Aleixandre, Salvador; Prohens Tomás, Jaime; Díez Niclós, Mª José Teresa De Jesús; Casals Missio, Joan(Elsevier, 2021-11)
[EN] European horticulture, especially in the southern states, must exploit new qualities to increase the added value of its vegetables. This article aims to analyze the situation of the European geographical quality labels ...
[EN] Sustainable and green materials have been studied in dye and pigment productions to reduce their environment impacts from being produced and applied. Although natural dyes are an excellent choice to move from agrowaste, ...
Teixeira Badaró, Amanda; Amigo, José Manuel; Blasco, Jose; Aleixos Borrás, María Nuria; Rios Ferreira, Amanda; Pedrosa Silva Clerici, Maria Teresa; Fernandes Barbin, Douglas(Elsevier, 2021-05-01)
[EN] Pasta is mostly composed by wheat flour and water. Nevertheless, flour can be partially replaced by fibers to provide extra nutrients in the diet. However, fiber can affect the technological quality of pasta if not ...
Quelal-Vásconez, Maribel Alexandra; Pérez-Esteve, Édgar; Arnau-Bonachera, Alberto; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau(Elsevier, 2018-10)
[EN] Cocoa powder is a highly valuable global product that can be adulterated with low-cost raw materials like carob flour as small amounts of this flour would not change the color, aroma and taste characteristics of the ...
Grau Forner, Javier(Universitat Politècnica de València, 2024-10-17)
[ES] Actualmente la gran cantidad de plásticos producidos y las distintas clases que existen suponen un gran problema, y con la aparición de los bioplásticos en mayores cantidades supone un problema aun mayor en las plantas ...
Sánchez Blanco, Octavio(Universitat Politècnica de València, 2015-10-26)
[ES] En el presente estudio se ha evaluado el uso de técnicas
espectroscópicas en el rango visible e infrarrojo cercano para detectar la
adulteración de leche por aguado. Se caracterizaron muestras de leche de
diferentes ...
[EN] In this work an N-way partial least squares regression discriminant analysis (NPLS-DA) methodology is developed to detect symptoms of disease caused by Penicillium digitatum in citrus fruits (green mould) using ...