Agenjos Moreno, Alba(Universitat Politècnica de València, 2023-03-24)
[ES] El árbol del azofaifo o jinjolero (Ziziphus jujuba) es originario de Oriente. En el momento actual, en la Península Ibérica se trata de cultivo marginal y muy localizado o, incluso, se encuentra asilvestrado. ...
Igual Ramo, Marta; Chis, Maria Simona; Socaci, Sonia Ancuta; Vodnar, Dan Cristian; Ranga, Floricuta; Martínez-Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación(MDPI AG, 2021-05)
[EN] Currently, extrudates are considered unhealthy products, being characterized as high in calories; rich in fat, sugar, and salt; and low in nutritional compounds. The aim of this study was to assess the influence of ...
Domínguez-Gento, Alfons; Di Giorgi, Rosita; García-Martínez, María Dolores; Raigón Jiménez, Mª Dolores(MDPI AG, 2023-06)
[EN] A transition towards an organic food system is taking place around the world. This process is favored by growing consumer demand, who associate organic crops with being healthier, tastier, and safer for the environment ...
Aguilar, J.M.; Giner, A.; Baixauli, Carlos; Nájera, I.; Núñez, A.; M.A. Domene; Segura, M.(Editorial Universitat Politècnica de València, 2020-12-09)
[ES] El injerto es una alternativa ecológica para el control de plagas y
enfermedades, así como para resolver el complejo conocido como cansancio
del suelo. También puede reducir problemas debidos a agentes abióticos. ...