Palasí Mascarós, Jagla Teresa(Universitat Politècnica de València, 2015-10-06)
[ES] Las algas se han consumido desde tiempos ancestrales en países asiáticos como Japón. En la
actualidad su consumo está en auge en Europa, provocado por el creciente interés de los
consumidores por alimentos con alto ...
Fukalova Fukalova, Tamara(Universitat Politècnica de València, 2022-12-30)
[ES] La Tesis Doctoral con el título "Caracterización nutricional y aromática de especies infravaloradas de hoja comestible" ha planteado como objetivo principal el estudio de plantas infravaloradas silvestres inherentes ...
Zambrano Núñez, Telmo Marcelo(Universitat Politècnica de València, 2023-03-03)
[ES] Muchas de las flores de plantas ornamentales son comestibles. En concreto el 95% de flores que crecen en Ecuador, y a ello se le suman las flores de plantas empleadas por su aprovechamiento agronómico, como son las ...
Carranza-Concha, José; Chairez-Huerta, Sofia G.; Contreras-Martinez, Cristina S.; García Martínez, Eva María(Sociedad Mexicana de Fitogenética, 2021)
[EN] Interest in the cultivation of quinoa pseudo-cereal (Chenopodium quinoa Willd.) has increased in recent years due to its nutritional value, as well as its antioxidant capacity and phytochemical content. The chemical ...
Fernández Segovia, Isabel; Lerma-García, María Jesús; Fuentes López, Ana; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2018-09)
[EN] This work aimed to characterise four seaweed species: nori (Phorphyra), kombu (Laminaria), wakame (Undaria) and sea spaghetti (Himanthalia elongata). Their nutritional composition, total phenolic compounds (TPC), ...
Novillo Borrás, Pedro(Universitat Politècnica de València, 2016-11-13)
[EN] In recent years, persimmon crop has become very relevant in Mediterranean Spain, where the production of this fruit centres on only one variety, persimmon cv. Rojo Brillante, majorly located in the Valencian Community. ...
[EN] Wild edible plants are an important source of healthy food and have played an important role in traditional Mediterranean diets. In this paper, quality characteristics were typified in Portulaca oleracea L. and ...
[EN] This study aimed to investigate the effect of ancient wheat flour type and sourdough fermentation time on the nutritional, textural and sensorial properties of fiber -rich sourdough bread. The proximate composition, ...
Villena Carrión, Julián(Universitat Politècnica de València, 2023-10-04)
[ES] La industria alimentaria, en general, y la dedicada al procesado de vegetales, en particular, es una de las que mayor volumen de subproductos genera cada año. Algunos de estos subproductos son de alto valor nutritivo ...