Aliaga Taberner, Carmen(Universitat Politècnica de València, 2019-05-08)
[ES] En el presente trabajo se ha estudiado la aceptabilidad, crecimiento y composición nutritiva del pulpo común (Octopus vulgaris) alimentado con cuatro piensos semi-húmedos: uno control formulado con fuentes proteicas ...
Querol Ordóñez, Pablo(Universitat Politècnica de València, 2014-07-14)
Durante la presente investigación, se formularán y fabricarán diferentes piensos extrusionados conteniendo diferentes aglutinantes y atrayentes con objetivo de que lo acepten e ingieran los pulpos. Posteriormente se trabajará ...
Monge Ortiz, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2013-06-26)
[ES] En el presente trabajo se ha estudiado el crecimiento y la composición corporal del pulpo común (Octopus vulgaris), alimentado con dos dietas extrusionadas con diferente proporción de harina de pescado y calamar (1:1 ...
The present work studies the growth and body composition of 18 Octopus vulgaris (6 per treatment) fed two extruded diets, namely FMS and 3FMS, based on different fish and squid meal ratios (1:1, and 3:1 respectively). The ...
The purpose of this study was to evaluate the effect of two dry extruded diets on growth and nutritional composition of digestive gland (DG) and muscle of Octopus vulgaris. Both artificial diets (FMK and 3FMK) were composed ...
Basterrechea Chertudi, Daniel Andoni(Universitat Politècnica de València, 2017-10-16)
The coast of Gandia is characterized by the scarcity of stone bottoms, predominating the sandy ones. From February to July, the females of Octopus vulgaris, approach the coast to make their laying. The characteristics of ...