Gimeno García, Rafael(Universitat Politècnica de València, 2015-06-15)
[EN] The international market of palm oil, as well as the consequences that plantations
Have when produce it, in the field of environmental degradation of their
Territories, and therefore of their societies, the problems ...
Pérez Páez, Rocío(Universitat Politècnica de València, 2009-04-02)
Las emulsiones del tipo agua en aceite (w/o) y aceite en agua (o/w) están compuestas por una mezcla de aceite, agua, lodo y otros agentes. Se pueden encontrar en el proceso y/o en los vertidos de diferentes tipos de ...
Bermúdez, Vicente; Luján, José M.; Plá Moreno, Benjamín; Linares Rodríguez, Waldemar Gregorio(Elsevier, 2011-02)
In this study, regulated and unregulated gaseous emissions and fuel consumption with five different fuels were tested in a 4-cylinder, light-duty diesel EURO IV typically used for the automotive vehicles in Europe. Three ...
Paredes Díaz, Noelia(Universitat Politècnica de València, 2019-09-16)
[ES] El aceite de palma es uno de los aceites vegetales más empleados mundialmente por la industria
alimentaria. Sin embargo, en los últimos años el impacto medio ambiental que supone el
aumento desmesurado de la superficie ...
[EN] This study assessed the environmental impacts of substituting fish oil with vegetable oils in the diets of greater amberjack (Seriola dumerili), based on both attributional and consequential life cycle assessments. ...
Guadalupe Chuqui, Grobert Amado(Universitat Politècnica de València, 2017-09-22)
[ES] El objetivo de este trabajo fue determinar la presencia del aceite de palma en los productos alimenticios que se encuentran a la venta, así como estudiar y comparar la opinión de los consumidores en relación a este ...
[EN] This study was undertaken to assess the effects of fish oil (FO) substitution by a mixture of alternative vegetable oils (VO) on Seriola dumerili culture performance. A 154-day feeding experiment was conducted using ...