Godoy Astelarra, Joshua(Universitat Politècnica de València, 2020-10-15)
[ES] En la última década del presente siglo, se ha apreciado un aumento significativo del valor comercial de los cefalópodos, en especial en el mercado Mediterráneo. Dada su importancia económica en el consumo de productos ...
Sánchez Torres, Pedro Gabriel(Universitat Politècnica de València, 2019-10-28)
[ES] En el presente trabajo se ha planteado aplicar la técnica de análisis de patrones láser para la caracterización no destructiva de la textura de carne de cerdo fresca y cocinada con y sin adición de papaína. Esta técnica ...
[EN] Enzymes play a key role in insect-plant relationships. For a better understanding of these interactions, we analyzed Tuta absoluta digestive enzymes. Here, we describe a detailed protocol for the detection of trypsin ...
Díaz Pobo, Miguel(Universitat Politècnica de València, 2020-09-08)
[EN] Some of the physical properties of meat, such as texture or visual appearance, have been studied
from the performance of various experimental techniques, in order to understand better the
effects of the application ...
Valera Soto, Melisa(Universitat Politècnica de València, 2024-02-28)
[ES] Se obtuvieron harinas de habas hidrolizadas con papaína o bromelina utilizando la etapa de remojo. Tras 1, 2 y 4 h de remojo se consiguieron grados
de hidrólisis del 2,2 %, 4,2 % y 8,8 % con la bromelina y 4,3 %, 7,3 ...
Grau Meló, Raúl; Verdú, Samuel; Pérez Jiménez, Alberto José; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau(Elsevier, 2021-06)
[EN] The aim of this work was to characterizes, by the non-destructive technique based on the laser-backscattering imaging analysis, the effect of pre-treatment with papain enzyme (1% w/w), the enzyme action time (0, 3, 6 ...
Ferrandis Rosell, Anna(Universitat Politècnica de València, 2021-07-22)
[ES] El deterioro de las funciones masticatorias o de deglución es común en algunos grupos de personas, como en los ancianos, y afecta sus percepciones y elecciones de alimentos y su capacidad para comer. Pero este problema ...
Grau Meló, Raúl; Hernández, Sergio; VERDÚ AMAT, SAMUEL; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau(Elsevier, 2022-12)
[EN] This study evaluated injection (I) and vacuum impregnation (VI) as the best methods to apply papain, and other important processing conditions (batch, aging and cooking conditions), to obtain soft meat (suitable for ...
Mazcuñán Merino, Carolina(Universitat Politècnica de València, 2021-07-29)
[ES] La industria cárnica busca innovar sus procesos productivos con la finalidad de rentabilizar sus actividades, reducir el impacto medioambiental, obtener productos con mejor calidad nutricional y seguros para los ...
Souza, T. F.; Martins, M. L.; Magno, M. B.; Vicente Gomila, José Miguel; Fonseca-Goncalves, A.; Maia, L. C.(Springer, 2022-12)
[EN] Background Chemical¿mechanical caries removal (CMCR) products are in constant evolution and were recommended
during the COVID-19 pandemic as substitutes for conventional caries removal.
Aim Characterize the worldwide ...