[EN] Control strategies such as variations in injection pressure and timing have been used by researchers to reduce in-cylinder exhaust emissions and meet legislation standards. Postinjection has been studied for several ...
Martínez Fernández, Rocío(Universitat Politècnica de València, 2016-10-13)
[ES] Durante la elaboración de productos a partir de cacao en polvo, propiedades físicas como el color, tamaño de partícula, densidad, humectabilidad afectan a parámetros tan importantes como son la reología, la textura ...
Mikami, Yusuke; Dhakshinamoorthy, Amarajothi; Alvaro Rodríguez, Maria Mercedes; García Gómez, Hermenegildo(Royal Society of Chemistry, 2013)
[EN] This article reviews some of the compelling evidence showing that colloidal gold nanoparticles without any solid support exhibit intrinsic catalytic activity for some of the typical gold-catalyzed reactions including ...
Sánchez García, Janaina(Universitat Politècnica de València, 2024-01-15)
[ES] La población mundial está en constante crecimiento, por lo que la soberanía alimentaria se ha convertido en un desafío crucial. Se estima que la demanda de alimentos de origen animal aumentará en un 68% para el año ...
Ruprecht, Nora; Kohlus, Reinhard(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] The residence time distribution (RTD) in a pilot plant spray dryer was characterised for two kinds of air distributors (centrifugal and parallel flow) and for different atomizing air pressures. To determine the RTD - ...
Yanini Badenas, Marcos(Universitat Politècnica de València, 2013-04-29)
[ES] Actualmente existe una demanda creciente por el consumo de alimentos sanos, como es el caso de las frutas y las
verduras mínimamente procesadas. La utilización de la tecnología de recubrimientos comestibles constituye ...
Picard Sanz, Carla María(Universitat Politècnica de València, 2015-09-02)
[ES] La trehalosa es un disacarido presente de forma natural en diferentes plantas.
Numerosos trabajos de investigación han demostrado la capacidad de este disacarido de interaccionar con algunos componentes químicos , ...
Bernat Pérez, Neus; Cháfer Nácher, María Teresa; Rodríguez García, Julia; Chiralt, A.; González Martínez, María Consuelo(Elsevier, 2015-06)
[EN] The effect of high pressure homogenisation (HPH) and heat treatments on physicochemical properties and physical stability of almond and hazelnut milks was studied. Vegetable milks were obtained and homogenised by ...
Vargas, Maria; Perdones Montero, Ángela; Chiralt Boix, Mª Amparo; Cháfer Nácher, María Teresa; González Martínez, María Consuelo(Elsevier, 2011-07)
Film-forming dispersions (FFD) based on high molecular weight chitosan (CH) alone or in combination
with oleic acid (OA) were prepared under different homogenization conditions (rotor-stator or rotor
stator together with ...
Sánchez-García, Janaina Madelein; Muñoz-Pina, Sara; García Hernández, Jorge; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Elsevier, 2023-06-01)
[EN] Quinoa (Chenopodium quinoa Willd) is a pseudocereal rich in protein and excellent source of vitamins, antioxidants, and minerals. Developing new quinoa-based products would be a strategy to extend its consumption. The ...
Alcalá Vaquer, María del Carmen(Universitat Politècnica de València, 2017-10-19)
[ES] La liofilización es un proceso tecnológico que permitiría obtener fruta en polvo de alta calidad. Su rehidratación, en las condiciones adecuadas, proporcionará un zumo de la fruta también de alta calidad. Para favorecer ...
Benajes Calvo, Jesus Vicente; García Oliver, José María; Novella Rosa, Ricardo; KOLODZIEJ, CHRISTOPHER PAUL(Elsevier, 2012-04)
A clean premixed Diesel combustion strategy, called low temperature combustion (LTC), was able to achieve very low nitrogen oxide emissions (<35 ppm) through use of exhaust gas recirculation (12.1% inlet oxygen), and reduced ...
[EN] The effect of the homogenization conditions of the film-forming emulsions and lipid self-association on the physical properties of sodium caseinate films containing oleic and stearic acids was studied. For this purpose, ...
Hortelano Llorens, Carla(Universitat Politècnica de València, 2024-09-02)
[ES] En la actualidad, y por las últimas tendencias de producción que fomentan la reutilización de desechos, uno de los objetivos más importantes para la industria alimentaria es la revalorización de subproductos que permita ...
Dhakshinamoorthy, Amarajothi; Alvaro Rodríguez, Maria Mercedes; Hwang, Young Kyu; Seo, You-Kyong; Corma Canós, Avelino; García Gómez, Hermenegildo(ROYAL SOC CHEMISTRY, 2011)
[EN] Three MIL-100 (Fe) samples differing in average crystal size (from 60-70 to >400 nm) have been synthesized by microwave heating using three HF/Fe 3+ ratios. Oxidation of diphenylmethane with tert-butylhydroperoxide ...
[EN] A study on the sources of variability in the measurement of particle size distribution using a two-stage dilution system and an engine exhaust particle sizer was conducted to obtain a comprehensive and repeatable ...
Arpagaus, Cordin(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] Spray drying plays a crucial role in the processing of pharmaceutical products such as pills, capsules, and tablets as it is used to convert drug containing liquids into dried powdered forms. Nano spray drying is in ...
Quentin, Audrey G.; Pinkard, Elizabeth A.; Ryan, Michael G.; Tissue, David T.; Baggett, L. Scott; Adams, Henry D.; Maillard, Pascale; Marchand, Jacqueline; Landhaeusser, Simon M.; Lacointe, Andre; Gibon, Yves; Anderegg, William R. L; Asao, Shinichi; Atkin, Owen K.; Bonhomme, Marc; Claye, Caroline; González Nebauer, Sergio(Oxford University Press (OUP), 2015-11)
[EN] Non-structural carbohydrates (NSC) in plant tissue are frequently quantified to make inferences about plant responses to environmental conditions. Laboratories publishing estimates of NSC of woody plants use many ...
Martín Herrero, Ana(Universitat Politècnica de València, 2022-09-06)
[ES] Actualmente existe un renovado interés en el uso de amaranto, así como otros pseudocereales, debido a su excelente composición nutricional, rico en carbohidratos, proteínas de buena calidad, vitaminas y minerales, ...