Lounaouci-Ouyed, G.; Berchiche, M.; Gidenne, T.(Editorial Universitat Politècnica de València, 2014-06-25)
[EN] The aim of the trial was to study the effects of replacement of a soybean meal-alfalfa-maize based diet by a mixture of field bean (g/kg as fed: 257 crude protein [CP], 139 neutral detergent fibre [NDF]) or pea (g/kg ...
Peñaranda, Irene; Garrido, María Dolores; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier; Igual Ramo, Marta(MDPI AG, 2023-03)
[EN] There is currently a growing trend towards the consumption of vegetable protein, even if it shows some deficiencies in essential amino acids. It has been driven by consumer passion for health and wellness, environmental ...
[EN] The architecture of the inflorescence, the shoot system that bears the flowers, is a main component of the huge diversity of forms found in flowering plants. Inflorescence architecture has also a strong impact on the ...
Serra Picó, Marcos Pascual(Universitat Politècnica de València, 2024-01-28)
[ES] La arquitectura de la inflorescencia determina la posición y el número de flores (y frutos) en la planta. Esto afecta a la forma de la planta, lo que contribuye a la diversidad morfológica e influye en la producción ...
García Abril, Paula(Universitat Politècnica de València, 2023-10-05)
[ES] La intolerancia a la histamina es un trastorno relacionado con el déficit de enzima DAO a nivel intestinal. La suplementación oral o dietas restrictivas son las soluciones actuales. Se están estudiando nuevas estrategias, ...
Miravalls Calpe, Eva(Universitat Politècnica de València, 2023-07-25)
[ES] La histamina es una amina biógena, producto de la descarboxilación del aminoácido L-histidina, reacción catalizada por la enzima L-histidina descarboxilasa (EC.4.1.1.22). En el ser humano, la histamina está involucrada ...
García-Segovia, Purificación; Igual Ramo, Marta; Noguerol-Meseguer, Ana Teresa; Martínez-Monzó, Javier(Springer-Verlag, 2020-04)
[EN] One of the general trends in the food industry is the production of new healthy snack products. Extrusion is one of the most versatile and efficient food processing techniques used in preparation of starch-based foods. ...