Zárate Pinedo, Elisa(Universitat Politècnica de València, 2024-07-22)
[ES] S'analitzen de forma integrada dades genòmiques (variants genètiques), transcriptòmiques (expressió gènica en fetge per RNA-Seq) i fenotípiques (immunitat, eficiència productiva i composició d'àcids grassos en sang, ...
Rebollo San Segundo, Cristian(Universitat Politècnica de València, 2020-10-07)
[ES] El presente TFM analiza la gestión y valoración del purín procedente de granjas porcinas de
régimen intensivo, para lo cual se examinan diferentes proyectos llevados a cabo tanto por
entidades nacionales como europeas. ...
Gabarda Inat, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2022-09-19)
[ES] Las actuales exigencias ambientales de la sociedad persuaden a los reguladores para que se tomen medidas al respecto y minimizar así el impacto de la producción. El sector ganadero no es una ex-cepción, y a los ...
Hernández Zahonero, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2019-10-02)
[ES] Las isotermas de sorción son necesarias en procesos de secado y almacenamiento de
alimentos ya que nos permiten conocer la relación en el equilibrio entre actividad de agua
y humedad del producto. No existen datos ...
Pérez Lacomba, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2024-10-10)
[ES] Se diseñará una explotación porcina con un diseño innovador, presentando un nuevo modelo de las salas de maternidad y de cebo. Los corrales de maternidad irán equipados con un sistema que permitirá a la cerda desplazarse ...
Revilla Sánchez, Manuel(Universitat Politècnica de València, 2014-09-25)
[EN] Study the SSC8 QTL for fatty acids composition in backfat in a F2 generation of an Iberian x Landrace
cross with a panel of 144 informative SNPs distributed along the SSC8 and analysis of positional
candidate genes ...
Ibáñez-Escriche, Noelia; Reixach, J.; Lleonart, N.; Noguera, J. L.(American Society of Animal Science, 2011-12)
[EN] Genetic evaluations using purebred data alone and combined purebred and crossbred information were performed for lean meat percentage in a pig breeding scheme. One purebred (PB) model and 2 crossbred models (CCPS1 and ...
Torres Villanueva, Laura(Universitat Politècnica de València, 2011-09-21)
Estudio de las consecuencias de incrementar la cantidad de energía y lisina en el pienso de cerdos de cebo sobre:
- Rendimiento productivo y la composición corporal
- Balance de nitrógeno
- Composición química del purín ...
Monterde Llaosa, Sonia(Universitat Politècnica de València, 2023-05-16)
[ES] El presente trabajo de fin de grado tiene como objetivo el diseño de un modelo de economía circular en el que estén relacionados los recursos de agricultura, ganadería y silvicultura.
En primer lugar, se realizará ...
Smith, R.P.; Andrés, V.; Martelli, F.; Gosling,B.; Marco Jiménez, Francisco; Vaughan, Kelly; Tchorzewska, M.; Davies, R.(Blackwell Publishing, 2018)
[EN] AimsThe control of Salmonella in pig production is necessary for public and animal health, and vaccination was evaluated as a strategy to decrease pig prevalence.
Methods and ResultsThe study examined the efficacy ...
Henríquez Rodríguez, Eliana(Universitat Politècnica de València, 2014-11-26)
[EN] This thesis is framed in the field of breeding for fat composition in pig, specifically using ratios as indicators of stearoyl-CoA desaturase and Elovl6 enzyme activity, which are involved in lipid metabolism, for the ...
Hidalga García-Bermejo, Celia(Universitat Politècnica de València, 2020-05-06)
[ES] El cerdo ibérico es una raza porcina propia de la península de la que recibe su nombre y, por lo tanto, solo podemos encontrarlo en España y Portugal. Se trata de animales muy valorados en el mercado por la calidad ...
Silano, Vittorio; Barat Baviera, José Manuel; Bolognesi, Claudia; Cocconcelli, Pier Sandro; Crebelli, Riccardo; Gott, David Michael; Grob, Konrad; Lambre, Claude; Lampi, Evgenia; Mengelers, Marcel; Mortensen, Alicja; Riviere, Gilles; Steffensen, Inger-Lise; Tlustos, Christina; Van Loveren, Henk(Willey, 2021-01)
[EN] The food enzyme is a protease complex, containing trypsin (EC 3.4.21.4), chymotrypsin (EC 3.4.21.1), pancreatic elastase (EC 3.4.21.36) and carboxypeptidase B (EC 3.4.17.2), obtained from porcine pancreas by Neova ...
Lambré, Claude; Barat Baviera, José Manuel; Bolognesi, Claudia; Cocconcelli, Pier Sandro; Crebelli, Riccardo; Gott, David Michael; Grob, Konrad; Lampi, Evgenia; Mengelers, Marcel; Mortensen, Alicja; Rivière, Gilles; Steffensen, Inger-Lise; Tlustos, Christina; Van Loveren, Henk; Vernis, Laurence(Willey, 2021-06)
[EN] The food enzyme trypsin (EC 3.4.21.4) is extracted from porcine pancreas by Novozymes A/S. The food enzyme is intended to be used for hydrolysis of whey proteins employed as ingredients in infant formulae, follow-on ...
Lambré, Claude; Barat Baviera, José Manuel; Bolognesi, Claudia; Cocconcelli, Pier Sandro; Crebelli, Riccardo; Gott, David Michael; Grob, Konrad; Lampi, Evgenia; Mengelers, Marcel; Mortensen, Alicja; Rivière, Gilles; Steffensen, Inger-Lise; Tlustos, Christina; van Loveren, Henk; Vernis, Laurence(Willey, 2022-04)
[EN] The food enzyme catalase (hydrogen-peroxide:hydrogen-peroxide oxidoreductase; EC 1.11.1.6) is obtained from porcine liver by Avances Bioquimicos Alimentacion, S.L. (Spain). The food enzyme is intended to be used in ...
Lambré, Claude; Barat Baviera, José Manuel; Bolognesi, Claudia; Cocconcelli, Pier Sandro; Crebelli, Riccardo; Gott, David Michael; Grob, Konrad; Lampi, Evgenia; Mengelers, Marcel; Mortensen, Alicja; Rivière, Gilles; Steffensen, Inger-Lise; Tlustos, Christina; van Loveren, Henk; Vernis, Laurence(Willey, 2022-01)
[EN] The food enzyme catalase (EC 1.11.1.6) is obtained from porcine liver by Laboratorios Arroyo S.A. It is intended to be used in a broad range of food processes. The Panel noted that the manufacturing process involved ...
Lambré, Claude; Barat Baviera, José Manuel; Bolognesi, Claudia; Cocconcelli, Pier Sandro; Crebelli, Riccardo; Gott, David Michael; Grob, Konrad; Lampi, Evgenia; Mengelers, Marcel; Mortensen, Alicja; Rivière, Gilles; Steffensen, Inger-Lise; Tlustos, Christina; van Loveren, Henk; Vernis, Laurence(Willey, 2022-01)
[EN] The food enzyme trypsin (EC 3.4.21.4) is extracted from porcine pancreas by Ningbo Linzyme Biosciences Co., Ltd. It is intended to be used for the hydrolysis of whey proteins for use in infant formulae and follow-on ...
[EN] Vultures are nature's most successful scavengers, feeding on the carcasses of dead animals present in the field. Availability of domestic carrion has been unstable due to rapidly changing agro-grazing economies and ...