Bas Gil, Nuria Julia(Universitat Politècnica de València, 2022-11-02)
[EN] Rice straw is an agro-industrial lignocellulosic residue produced worldwide in large quantities, highly rich in phenolic compounds with bioactive properties. In this study, aqueous extracts of this residue have been ...
Sánchez Torres, Pedro Gabriel(Universitat Politècnica de València, 2019-10-28)
[ES] En el presente trabajo se ha planteado aplicar la técnica de análisis de patrones láser para la caracterización no destructiva de la textura de carne de cerdo fresca y cocinada con y sin adición de papaína. Esta técnica ...
Izu Pérez, Pablo Santiago(Universitat Politècnica de València, 2024-09-09)
[ES] El comercio exterior agroalimentario español en general, y los sectores citrícola y porcino en
concreto, enfrentan un escenario dinámico marcado por cambios en los flujos comerciales y el
surgimiento de nuevos ...
Camarero Pavía, Sandra(Universitat Politècnica de València, 2016-02-01)
[ES] En el presente trabajo se pretende evaluar la eficacia de la técnica de imagen
hiperespectral en la detección de posibles adulteraciones en materia prima
cárnica, más concretamente presencia de carne de potro en ...
Abril Gisbert, Blanca(Universitat Politècnica de València, 2023-03-02)
[ES] El hígado de cerdo es un coproducto de origen animal que contiene una elevada cantidad de proteínas, así como otros compuestos de interés, entre los que destacan las enzimas como la ferroquelatasa (FeQ). La FeQ actúa ...
[EN] Pork is considered a major source of Salmonella Typhimurium infection in humans in the EU, including monophasic strains (mST). Widespread distribution of virulent serotypes such as monophasic variants of S. Typhimurium ...
[EN] Dielectric measurements of different standard solutions (nucleotides, nucleosides, lactic acid and myoglobin) were assayed simulating the concentrations of these substances in early postmortem meat. These assays were ...
Cánovas, A.; Varona, L.; Burgos, C.; Galve, A.; Carrodeguas, J. A.; Ibáñez-Escriche, Noelia; Martin-Burriel, I.; López-Buesa, P.(American Society of Animal Science, 2012-10)
[EN] An mRNA expression study has been performed in 20-to 25-min postmortem-obtained samples from Longissimus dorsi muscle of 59 Duroc x Landrace/Large White (LD/LW) pigs to search for gene sequences related to meat quality ...
Díaz Pobo, Miguel(Universitat Politècnica de València, 2020-09-08)
[EN] Some of the physical properties of meat, such as texture or visual appearance, have been studied
from the performance of various experimental techniques, in order to understand better the
effects of the application ...
Valenzuela Pérez, Ramón Isael(Universitat Politècnica de València, 2019-10-25)
[ES] El análisis microbiológico de Campylobacter spp. en alimentos es una técnica complicada, tanto por las necesidades de microaerofilia, como por la dificultad del aislamiento de estas bacterias en los medios de cultivo, ...
Doménech Antich, Eva Mª; Jiménez Belenguer, Ana Isabel; Perez, Rosa; Ferrús Pérez, Mª Antonia; Escriche Roberto, Mª Isabel(Elsevier, 2015-11)
[EN] Antimicrobial resistance is considered to be a major public health concern in the framework of Horizon
2020. The risk to human health from foodborne antimicrobial resistant microorganisms can be determined
and ...