Abril-Gisbert, Blanca; Contreras-Ruiz, Marina; Bou, R.; Llauger, M.; Garcia-Perez, J.V.; Benedito Fort, José Javier(Elsevier, 2023-06)
[EN] Ferrochelatase (FeCH), present in pork liver, catalyses the formation of zinc-protoporphyrin (ZnPP), a stable purple-red pigment found in Parma ham. Kinetics of ZnPP formation is especially slow. Thus, the aim of this ...
Martínez Sánchez, Nuria(Universitat Politècnica de València, 2019-09-09)
[ES] El hígado de cerdo es una fuente rica de proteínas de elevado valor biológico, y bajo
contenido en grasa, por lo que puede considerarse un excelente producto alimenticio.
Sin embargo, en la actualidad debido a su ...
[EN] Pork liver has excellent nutritional properties but is a highly perishable product often rejected by consumers due to its strong unpleasant flavour. The objective of this study was to analyze the feasibility of the ...
Gregori Boluda, Diego(Universitat Politècnica de València, 2021-07-29)
[ES] La liofilización a presión atmosférica es un proceso de interés para la industria alimentaria, ya que reduce el contenido de agua utilizando temperaturas por debajo del punto de congelación, que conservan propiedades ...
[EN] For the first time, the relationship between equilibrium moisture content and water activity is reported for the desorption process in pork liver. For that purpose, a standardized conductivity hygrometer was used at ...